AAA

SPORT | 14.10.2021 15:10 > 14.10 15:10

Rukometni klub Novi Pazar istupio iz Arkus lige

Rukometni klub Novi Pazar istupio je iz Arkus lige Srbije, jednoglasno je danas odlučio Upravni odbor tog elitnog ligaša."Na vanrednoj sednici Upravnog odbora Novog Pazara jednoglasno je usvojen predlog klupskog rukovodstva. Odluku ćemo danas pismenim putem proslediti rukovodstvu Arkus lige", rekao je sekretar Rukometnog kluba Novi Pazar Demir Crnovršanin.

Pazarci su pre tri dana najavili istupanje iz Arkus lige zbog dešavanja na utakmici protiv Crvene zvezde u Beogradu, kada su ih na nacionalnoj osnovi vredjali navijači domaće ekipe.
"Nažalost, stavljamo tačku. Dugoročno, to je prava odluka. Da ne prepričavam sada šta se desilo. Pošto drugi ne žele da reše problem, mi nećemo da Novi Pazar, Sandžak i Bošnjake dovodimo u neprijatnu situaciju. Želimo da se stvari vidjene u Beogradu nikada više ne ponove. Mnogi će žaliti, u pitanju je istorija duga 55 godina, ali ne želimo da izlažemo ljude ovakvoj atmosferi", rekao je član Upravnog odbora Novog Pazara Husein Memić.

On je naveo da su mnogi dešavanja na rukometnoj utakmici u Beogradu uporedili sa klicanjem "žutoj kući" na jednoj fudbalskoj utakmici pre devet godina u Novom Pazaru.

"Mi smo taj čin osudili, a reći ću da je tada bilo uhapšeno 25 navijača Novog Pazara, od kojih je 13 pušteno, dok je 12 procesuirano. Neki su u zatvoru bili i po šest meseci. Da vidimo da li će sada biti uhapšen ijedan navijač Crvene zvezde koji je nacionalistički vredjao moj narod, kao i oni koji su napisali i uneli uvredljiv transparent", dodao je Memić.

Pazarci su posle pet kola sa tri boda držali peto mesto na tabeli A grupe Arkus lige.

Oni su u najjačoj ligi Srbije igrali neprekidno od sezone 2018/2019.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.