AAA

SPORT | 30.06.2019 16:50 > 30.06 16:59

Ivanišević u trenerskom timu Novaka Djokovića

  • printscreen: Twitter/Charlotte Gabas

Nekadašnji hrvatski teniser Goran Ivanišević novi je član trenerskog tima prvog igrača sveta Novaka Djokovića.

Ivanišević je, u društvu Djokovićevog trenera Marjana Vajde, primećen na terenima londonskog Vimbldona, na kojima se srpski igrač priprema za meč prvog kola protiv Filipa Kolšrajbera iz Nemačke, u ponedeljak od 14 časova.

"Neobično je sve to, malo nenadan poziv, došao je pre nekoliko dana. Malo sam se iznenadio, putovao sam za Švedsku, Nole je hteo da dodjem i ranije, ali imao sam senior tur" još ranije dogovoren. Došao sam jutros na prvi trening – nažalost, izgleda da ću moći da budem tu samo prve nedelje jer opet imam obaveze. Pokušavam da ih odložim, mada je toliko toga... Ipak, kada te zove jedan Novak Djoković, dosta se toga stavi sa strane", rekao je Ivanišević srpskim izveštačima u Londonu, prenele su "Večernje novosti".

Ivanišević je rekao da se nada da će saradnja potrajati.

"Ovo je veliko priznanje za mene kao trenera, jer ne bira Novak bilo koga niti po tome jesi li mu drag ili ne. Ako možeš da pomogneš, izabere te i drago mi je što su odabrali mene i što je Marjan Vajda saglasan sa time", dodao je on.

Nije poznato da li je nekadašnji trener Marina Čilića, Tomaša Berdiha i Miloša Raonića angažovan samo za predstojeći Vimbldon, kao ni to da li će i u kojoj meri u narednom periodu biti zadužen za formu Novaka Djokovića.

"Ovo je neka vrsta upoznavanja. Mislim, znamo se mi, bio sam mnogo puta s njim na terenu, ali sa druge strane, sad sam prvi put s njegove. Malo smo porazgovarali o mom vidjenju njegove igre, o tehničkim stvarima. Evo, sad ćemo se malo bolje upoznati, zbližiti, pa ćemo sesti i videti za dalje", naveo je Ivanišević.

Djoković počinje odbranu titule na Vimbldonu protiv Kolšrajbera.

"Važno je da je Novak dobar u glavi i spreman da brani titulu. Kolšrajber je dobar protivnik za prvo kolo, treba ga poštovati, ali Novak je u odličnom stanju. Vidim da je nekako 'čist', poraz u Parizu od (Dominika) Tima malo ga je pomutio, ali mislim da je prvi favorit, ako sve bude u redu, mislim da će odbraniti titulu", naveo je Ivanišević.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.