AAA

SPORT | 16.01.2022 08:10 > 16.01 08:40

Djoković će biti deportovan iz Australije (VIDEO)

Jednoglasnom odlukom tročanog sudskog veća Novak Djoković će biti deportovan iz Australije, nakon što je Savezni sud danas odbio njegovu žalbu na otkazivanje vize pošto nije vakcinisan od korona virusa.

Tročlano veće sudija koje čine Dejvid O'Kalahan, Entoni Besank i Džejms Alsop je posle ročišta, koje je počelo u petak u 23.30 po srednjoevropskom vremenu donelo odluku da odbaci Djokovićevu žalbu na ukidanje vize.

Djokoviću je u petak drugi put ukinuta australijska viza, nakon što je u zemlju ušao nevakcinisan protiv korona virusa, ali uz medicinsko izuzeće, kako bi učestvovao na Australijan openu.

Odluku o ukidanju vize doneo je ministar za imigracije Aleks Hok jer bi, po njegovom mišnjenju, prisustvo nevakcinisanog igrača moglo da podstakne protivljenje vakcinaciji protiv korona virusa, kao i zbog zabrinutosti za javno zdravlje.

Djokoviću je viza prvi put ukinuta 6. januara po njegovom dolasku u Melburn, nakon što su zvaničnici australijskih graničnih vlasti procenili da nije pružio odgovarajuće dokaze da bi dobio medicinsko izuzeće.

On je potom nekoliko dana proveo u imigracionom hotelu pre nego što je dobio prvi spor na sudu kada je odlučeno da mu se vrati viza i da bude pušten iz pritvora.

Prvi teniser je dobio medicinsko izuzeće jer je naveo da je sredinom decembra imao korona virus. On je u sredu priznao da je prekršio pravila o izolaciji, pošto je dao jedan intervju znajući da je pozitivan.

Djoković na Australijan openu pokušava da osvoji rekordni 10. trofej na tom turniru i rekordnu 21. grend slem titulu.

Prvi grend slem turnir u sezoni počinje u ponedeljak.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.