AAA

SPORT | 09.02.2019 16:10 > 11.02 09:05

Vaterpolisti Zvezde napadnuti u Splitu. Policija privela trojicu napadača.

Četvorica vaterpolista Crvene zvezde napadnuti su danas na splitskoj Rivi u jednom kafiću, prenose hrvatski portali.

Kako se navodi, njima su u jednom kafiću prišli huligani i zatražili da skinu klupske majice, a do većeg sukoba nije došlo, pošto su trojica vaterpolista pobegla, a jedan je skočio u more.
Vaterpolisti Crvene zvezde danas bi u Splitu trebalo da igraju protiv Mornara.

Srpski mediji prenose da su medju napadnutima Miloš Maksimović i golman Aleksandar Kralj koji je skočio u more.

"Primili smo dojavu, po izlasku na mesto dogadjaja nismo zatekli napadače, a momka koji je skočio u more smo prevezli do hotela da se presvuče i u toku je razgovor u kojem ćemo utvrditi detalje", poručili su iz splitske policije.Policija privela trojicu splitskih napadača, za dvojicom još traga

Hrvatska policija privela je jutros tri osobe koje se dovode u vezu s napadom na vaterpoliste Crvene zvezde u Splitu, dok za dvojicom traga.

"Policijski službenici jutros su u službene prostorije doveli trojicu muškaraca koji se dovode u vezu sa napadom dok se za dvojicom još traga. Kod jednog od dovedenih pronadjen je i otudjeni dres", saopštila je policija, prenosi regionalna N1 telelvizija.

U saopštenju se dodaje da je policija odmah po prijemu dojave o napadu na 29-godišnjeg državljanina Crne Gore, kao i i na 26-godišnjeg i 25-godišnjeg državljanina Srbije, počela "intenzivno i sveobuhvatno kriminalističko istraživanje koje je dalo rezultate".Ministar policije Hrvatske: Oštro osudjujemo napad, policija brzo reagovala

Ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Davor Božinović danas je najoštrije osudio napad na vaterpoliste Crvene zvezde u Splitu i potvrdio da je Srbija zbog incidenta uručila Hrvatskoj protestnu notu.

"Osuđujemo incident, on je neprihvatljiv sa svakog aspekta", rekao je Božinović novinarima u Zagrebu.

On je kazao da će policija učiniti sve da pronadje i sankcioniše one koji, kako je rekao, "odluče ili razmišljaju da se ponašaju huliganski".

Prema njegovim rečima, policija je u ovom slučaju reagovala brzo i kako treba.

Božinović je, medjutim, naglasio da ne treba generalizovati stvari, pogotovo ne tako "da se stvori utisak da je Hrvatska nesigurna".

U tom kontekstu je podsetio da se sportski dogadjaji u Hrvatskoj kontinuirano odvijaju i da su u subotu u toj zemlji gostovala još tri sportska kluba iz Srbije, a danas jedan.

Ministar je dodao da će trojica uhapšenih zbog napada na vaterpoliste, pošto policija obavi svoj deo posla, biti predati pritvorskom nadzorniku, i da će kasnije ići na ispitivanje u državno tužilaštvo.

On je rekao i da će tokom istrage biti utvrdjeno da li je bilo sigurnosnih propusta u Splitu.

Upitan hoće li napad biti kvalifikovan kao huliganizam ili zločin iz mržnje, Božinović je odgovorio da će odluku o tome doneti policija u saradnji s državnim tužilaštvom.

Hrvatska policija je jutros privela tri osobe koje se dovode u vezu s napadom na vaterpoliste Crvene zvezde u subotu posle podne u Splitu, i traga za još dvojicom.

Napad na igrače Crvene zvezde osudili su brojni političari u Hrvatskoj, kao i Hrvatski olimpijski odbor.
Ostale fotografije uz tek


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.