AAA

SPORT | 11.02.2019 15:00 > 11.02 15:00

Golman Zvezde o napadu u Splitu: Samo sam hteo da spasim živu glavu


Golman Aleksandro Kralj, jedan od vaterpolista Crvene zvezde koje su huligani napali u Splitu, rekao je danas da je skokom u more samo želeo da "spasi živu glavu", dok je Miloš Maksimović istakao da on i njegovi saigrači nisu imali nameru nikoga da provociraju.

Trojica vaterpolista Zvezde, Dušan Vasić, Miloš Maksimović i Aleksandro Kralj, napadnuti su u subotu na splitskoj Rivi, a danas su izašli pred medije u Beogradu kako bi izneli svoje vidjenje tog incidenta.
Kralj je novinarima pokazao posekotinu od noža na nozi, a potom je opisao napad.

Kako je preneo portal Mondo, on je potvrdio da je konobar iz kafića u kojem su seli da popiju kafu odigrao ključnu ulogu u napadu. Ispričao da je na sebi imao dugačku jaknu i majicu Zvezde i da ga je konobar pitao: "Kakav je to grb?".

"Odgovorio sam mu da sam vaterpolista Zvezde i da sam došao na utakmicu i da sam seo u kafić da popijem kafu. On mi je, preteći, rekao: 'Dobro, popij to'. Najpre sam se nasmejao, na šta mi je konobar odbrusio: 'Nije nikakva šala'. Potom sam predložio drugovima da promenimo kafić", rekao je Kralj, prenosi Mondo.

On je potom ispričao detalje napada. Kazao je da je u celom haosu najteže prošao jer mu je u "rvanju s huliganima" spala jakna, te je na sred Rive ostao u Zvezdinoj trenerci.

"Mislim da su se zato fokusirali na mene. Krenuli su noževima, palicama... Vikali su da će 'ubiti četnika', tražili su mi da skinem majicu, a ja to nisam hteo, nisam hteo da skinem obeležje kluba. Počeo sam da trčim, da spasim živu glavu, bilo ih je 7-8. Razmišljao sam da udjem u neki kafić, hotel, bilo šta, ali gde god bih krenuo samo su se pojavljivali i navaljivali na mene", rekao je Kralj.

Policija mu je, kako je naveo, rekla da je pametno postupio kada je skočio u more.

"Samo sam hteo da spasim živu glavu, na prvom mestu mi je bila porodica i dete", rekao je on.

"Kada sam skočio u more počeli su da me gadjaju kamenicama i viču 'ubij četnika'. Molio sam ljude da zovu policiju i pomognu mi, ali su čak i kada su se huligani razbežali, obični prolaznici nastavili da vredjaju i prete", kazao je golman Zvezde.

Medju napadnutim bio je i Dušan Vasić, koji je igrao u Splitu, bio je član Jadrana.

On je ispričao da su on i saigrači odlučili da posle treninga prošetaju i popiju kafu, kao i da su čim su seli u kafić primetili da ih konobar "čudno gleda". Rekao je da su, nakon što je konobar Kralju "pretećim tonom" poručio da pokrije grb Zvezde, odlučili da promene lokal.

"Posle 20-ak minuta do nas su dotrčali maskirani momci i počeli da nas udaraju. Kralj je najgore prošao jer je kucao poruku i nije video da prilazi tih šest, sedam, osam momaka. Mislim da je jedan momak držao nož, dok je Maksimovića jurio momak sa štanglom", rekao je Vasić.

Miloš Maksimović je istakao da nisu želeli nikog da provociraju.

"Kad je počeo napad video sam te momke kako su utrčali u baštu kafića. Počeo sam da trčim ka drugoj strani, ali dva-tri momka su bili ispred i krenuli za mnom. Jedan od njih me je gadjao palicom i pogodio u nogu. Potom sam ušao u kafić i zamolio ljude da pozovu taksi, ali niko to nije učinio, kao i gospodja iz hotela pored. Imao sam sreću da sam posle desetak minuta sam našao taksi i vratio se u hotel", rekao je on.

Predsednik Sportskog društva Crvena zvezda Nebojša Čović, odgovarajući na komentare da se slične stvari dešavaju i u Srbiji,  istakao je da incident u Splitu nikako ne može da se poredi sa slučajem ubistva Brisa Tatona.

"Da ne bi opet bilo zamena teza i pominjanja Tatona, jedno je navijački sukob, a drugo kada su napadnuti sportisti. Ovi momci nisu dali nijedan povod da budu napadnuti, a usledio je organizovan napad šipkama, noževima... Ovde se radi o pokušaju linča i to napominjem da hrvatsko pravosudje ne bi opet pravilo neke egzibicije", rekao je Čović.

Čović je istakao da je ovo bio organizovan napad, ali i dodao da Zvezda, za sada, neće istupati iz regionalne lige.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.