AAA

SPORT | 18.08.2020 12:40 > 18.08 12:40

Vaterpolisti Partizana ponovo podržali zahtev za promenama u klubu

Udruženje trenera i igrača i prvi tim vaterpolo kluba Partizan ponovo su danas podržali zahtev za promenu uprave kako bi se klub sačuvao, a igrači će umesto na Banjici trenirati na bazenima na Košutnjaku pošto, kako su naveli, ne žele da imaju nikakav kontakt sa ljudima koji sada vode klub.


"Želimo da Partizan bude konkurentan, da se na svi nivoima takmiči, da bazen ponovo bude pun. Sigurni smo da je sve to moguće samo i jedino uz promenu onih koji vode klub u propast. Potezi koje sada povlače predstavljaju pokušaj obmane javnosti da oni nešto menjaju. Ono što jedino treba i zarad opstanka kluba mora da se menja, jeste nelegalna uprava i to je ono čemu dajemo punu podršku", navodi se u saopštenju.
Nekolicina proslavljenih vaterpolista Partizana, medju kojima su Filip Filipović, Živko Gocić i Slobodan Nikić, zatražili su početkom jula ostavku uprave kluba koja je, kako su naveli, odgovorna za urušavanje i srozavanje ugleda kluba i zahtevali su održavanje vanredne Skupštine.

Zahtevu su se priključili prvotimci crno-belih, kao i Udruženje trenera i igrača, koji su danas naveli da se posle podrške toj inicijativi za promenama "nastavilo sa još većom opstrukcijom u procesu rada trenera i da je usledio još veći pritisak". Oni su naveli da su se pravili "spiskovi podobnih i nepodobnih trenera koji mogu da udju na bazen".

U skladu s tim, treneri i prvi tim će nastaviti sa radom i treninzima na bazenima Sportskog centra Košutnjak, pošto, kako su naveli, "ne žele da imaju nikakav kontakt sa ljudima koji sada vode klub, ali želeći da promene dočekaju koliko-toliko spremni za nove sportske izazove".

"Želimo još jednom jasno da se ogradimo od sadašnje nazovi uprave kluba", piše u saopštenju.

Saopštenje su potpisali treneri: Marko Bašić, Miloš Korolija, Nebojša Mitrić, Aleksandar Nikolić, Safet Hodžić, Siniša Budrak, Nenad Ilić, Nebojša Davidović, Dušan Gajić, Mirko Petrović, Matija Ćulafić i Teodor Bradajić.

Takodje, tu su i igrači prvog tima: Milutin Belopavlović, Mihajlo Andrin, Milan Bulajić, Andrej Barać, Aleksa Nešić, Aleksandar Timotijević, Branko Kujović, Arsenije Mitrović, Marko Banović, Petar Jakšić, Andreja Sofranac i Luka Sofranac.

"Dece je sve manje koja žele da treniraju na Banjici i to mora da se promeni. U kontaktu smo sa roditeljima, koji još uvek sa punim razumevanjem čekaju rasplet i promene koje bi omogućile njihovoj deci da se vrate na Banjicu, ali i svim ostalim dečacima da dodju i uče prve vaterpolo korake baš kod nas, tamo gde treba, u najtrofejnijem klubu", navodi se u saopštenju.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.