AAA

SPORT | 09.08.2017 19:10 > 09.08 20:31

Mladi vaterpolisti Portorika doneli poklone deci iz Zvečanske


Vaterpolo reprezentacija Portorika koja u Beogradu učestvuje na Svetskom juniorskom vaterpolo prvenstvu, obišla je danas decu u Zvečanskoj, u Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine.

Nakon utakmice sa Rusijom, ekipa na čelu sa selektorom Žan-Pjerom Muhikom obradovala je decu igračkama, slikovnicama, bojicama i odećom sa Kariba.

"Susret sa decom iz Zvečanske za naše igrače predstavlja dragoceno i dirljivo iskustvo", rekao je za agenciju Beta Muhika tokom posete mladih reprezentativaca deci bez roditeljskog staranja sa specijalnim potrebama, kojih u tom domu ima oko 200, uključujući i najmladjeg štićenika od samo šest dana.

Ovo je prvi put da jedan nacionalni tim iz Portorika i SAD u Srbiji posećuje ustanovu poput Zvečanske. To je nastavak saradnje sa Zvečanskom, započete pre 14 godina kada su dvojica mladih Portorikanaca sa saigračima iz SAD bili u Beogradu na razmeni s vaterpolo klubom Partizan.

Portoriko je uz domaćine Srbiju, jedna od 20 ekipa koja učestvuje na svetskom juniorskom šampionatu do nedelje, 13. avgusta u Beogradu na otvorenom bazenu Sportskog centra "Milan Gale Muškatirović".

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.