AAA

SPORT | 17.09.2018 19:25 > 17.09 19:28

Nenad Peruničić novi selektor rukometaša Srbije

Novi selektor muške rukometne reprezentacije Srbije je Nenad Peruničić, odlučio je danas Upravni odbor Rukometnog saveza Srbije.

Kako je saopštio Savez, bivši reprezentativac i dugogodišnji trener Crvene zvezde obavljaće posao selektora u naredne četiri godine.

Navedeno je da je Peruničić jednoglasno izabran i da za njegovo imenovanje ima mnogo razloga, medju kojima i to što je bio član generacije koja je osvojila tri medalje na velikim takmičenjima.

Predsednik Upravnog odbora RSS Božidar Djurković ocenio je da je Peruničić kompetentan i rekao da veruje u njega.

"Dugo godina je u Srbiji, radi sedam godina u Crvenoj zvezdi, ali i uz probleme kluba koji su nam svima poznati. Kao trener se isklesao i očeličio. Na novom smo početku. Ekipa koja je igrala baraž sa Portugalcima, uz popunu, kadete i juniore koji dolaze, ima perspektivu u naredne četiri godine. Nenad ima želju da se dokaže. Uz pomoć i podršku Ljubomira Obradovića, savetodavnu i koordinatorsku, možemo dobiti dobrog trenera", naveo je on.

Selektor ženske reprezentacije Srbije Ljubomir Obradović izabran je za koordinatora muških reprezentativnih selekcija.

Upravni odbor odlučio je da novčano nagradi Obradovića za plasman muške reprezentacije na Svetsko prvenstvo u Nemačkoj i Danskoj. On je u junu prihvatio da vodi mušku selekciju i posle šest godina obezbedio plasman na SP.

Takodje, nagradjeni su i stručni štabovi kadetske i juniorske reprezentacije za plasmane na Svetska prvenstva osvajanjem osmih mesta na Evropskim prvenstvima u Hrvatskoj i Sloveniji, kao i analitičar nacionalnih selekcija.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.