AAA

SU-PRO-MEDIA | 16.10.2019 13:42

Udruženje UZUZ podnelo prijavu REM-u protiv televizije Hepi zbog emitovanja pornografskog sadržaja

Udruženje za zaštitu ustavnosti i zakonitosti (UZUZ) saopštilo je danas da je Regulatornom telu za elektronske medije (REM) podnelo prijavu protiv televizije Hepi zbog prikazivanja oralnog seksa u rijaliti programu "Parovi" čime su, kako se navodi, povredjene odredbe o zaštiti maloletnika. 

Navodi se da je prijava podneta i zbog prikazivanja sadržaja "koji je u suprotnosti sa ljudskim pravima prilikom izjava glavnog i odgovornog urednika televizije Hepi Milomira Marića koje se tiču profesora Danijela Sinanija".

"Televizija Hepi svojevremeno je dobila dozvolu za emitovanje kao televizija koja će emitovati dečji program, pa sama činjenica da postojeći program odudara od elaborata i predloga na osnovu koga je dobijena dozvola, može predstavljati jasan osnov za oduzimanje dozvole", stoji u saopštenju.

Podseća se i da je više od 42.000 gradjana potpisalo inicijativu o ograničavanju rijaliti programa i uvodjenju dečjeg programa od minimum pola sata za sve opšte pružaoce medijske usluge, čime je ta inicijativa postala zvaničan predlog zakona.

Savet Regulatornog tela za elektronske medije (REM) pokrenuo je postupak za izricanje mere protiv televizije Hepi zbog emitovanja scene oralnog seksa u rijaliti programu "Parovi", prenelo je danas Udruženje novinara Srbije (UNS).

Po navodima UNS-a, predstavnik i glavni i odgovorni urednik te televizije Milomir Marić pozvan je na narednu sednicu REM-a da se izjasni o tom slučaju, kao i o uvredama koje je izneo 30. septembra na račun profesora Filozofskog fakulteta Danijela Sinanija u emisiji "Dobro jutro, Srbijo".

Na portalima i društvenim mrežama ranije je objavljen necenzurisani snimak oralnog seksa za koji se navodi da je emitovan u rijalitiju "Parovi" u živom programu pre ponoći na nacionalnoj televiziji, a reagujući na te navode, Marić je rekao da "niko to nije uradio" nego "pokazao kako se to radi".


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.