AAA

SU-PRO-MEDIA | 16.09.2019 17:43

Brnabić sa predstavnicima novinarskih udruženja: Još mesec dana za usaglašavanje medijske strategije

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa predstavnicima medijskih i novinarskih udruženja i članovima Radne grupe koja je izradila Nacrt medijske strategije, saopšteno je iz Vlade.

Na sastanku je dogovoreno da se mandat Radne grupe za izradu Strategije razvoja sistema javnog informisanja u Srbiji obnovi i da traje još mesec dana, kako bi se u tom periodu radilo na usaglašavanju još nekoliko otvorenih pitanja iz tog dokumenta.

Premijerka je još jednom je podvukla da je opredeljenje vlade da se u inkluzivnom i transparentnom procesu dodje do konačnog teksta koji će biti rezultat dogovora svih aktera uključenih u izradu strategije.
Na sastanku je dogovoreno da medijska i novinarska udruženja koja su delegirala članove Radne grupe koja je izradila nacrt dokumenta, dostave eventualne promene svojih predstavnika, kako bi se Radnoj grupi produžio mandat. Rad na usaglašavanju otvorenih pitanja započeo bi naredne sedmice.

Na poziv predsednice vlade, medijska i novinarska udruženja prethodno su dostavila dodatne primedbe i sugestije, koje su unete u tekst strategije, na kojem će Radna grupa raditi. Najveći deo izmena odnosi se na položaj REM, Saveta za štampu, upravnih odbora javnih medijskih servisa i izdavača medija čiji su osnivači nacionalni saveti nacionalnih manjina.

Sastanku su prisustvovali šef Misije OEBS u Srbiji ambasador Andrea Oricio i predstavnici Delegacije EU u Srbiji, Ambasade Kraljevine Norveške i Fondacije Konrad Adenauer, partnera koji su od početka bili uključeni u proces izrade ovog strateškog dokumenta.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.