AAA

SU-PRO-MEDIA | 19.05.2020 11:42

Obradović: Saopštenje nepoznatih autora sa RTS sramno, kao i njihova uredjivačka politika

Lider Dveri Boško Obradović ocenio je da je saopštenje "nepoznatih autora" sa Radio televizije Srbije (RTS) o njegovom zahtevu za večernjim gostovanjem na Javnom servisu, "sramno, nečasno, licemerno i neprofesionalno" kao što je po njegovim rečima "i kompletna njihova uredjivačka politika informativnog programa".

Obradović je naveo da ga odgovor RTS-a, u kojem stoji da su redovno izveštavali o njegovom protestu gladju ispred Skupštine Srbije u informativnim emisijama i da se prostor na Javnom servisu "ne može osvajati testerama ili protestima", više podseća na "pisma Željka Mitrovića sa televizije Pink i saopštenja Infoslužbe SNS".
"Na uredjivačku politiku Javnog medijskog servisa mogu da utiču samo medijski zakoni i novinarski kodeks. Medjutim, jedina uredjivačka politika Javnog medijskog servisa je propaganda u cilju održanja Aleksandra Vučića na vlasti. Za oslobadjanje RTS-a bi trebalo da se borimo zajedno. Ja sam svoj način borbe izabrao", naveo je lider Dveri za Udruženje novinara Srbije (UNS).

Upitan da li smatra da je njegov zahtev RTS-u, u kom traži da gostuje u večernjoj emisiji u trajanju od 60 minuta, pritisak na nezavisnost uredjivačke politike Javnog servisa, Obradović je ocenio da nezavisna uredjivačka politika i RTS "nikako ne mogu da stoje u istoj rečenici".

"Ako za mene nema prostora u samo jednoj večernjoj emisiji na RTS da objasnim razloge za štrajk gladju čemu da se nadaju gradjani koji imaju ozbiljne probleme sa ovom vlašću i korumpiranim sistemom", upitao je Obradović.

Rukovodstvo Radio-televizije Srbije (RTS) uputilo je juče odgovor na zahtev poslanika Dveri Boška Obradovića u kome se navodi da Obradović "ne odustaje od namere da bude nezakoniti i neizabrani glavni urednik informativnog programa Radio televizije Srbije".

Iz Javnog servisa su najavili da će o tome obavestiti i Evropski parlament i novinarska udruženja.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.