AAA

SU-PRO-MEDIA | 15.05.2020 22:54

SzS organizovao protest na biciklima u znak podrške novinarima

Opozicioni Savez za Srbiju organizovao je večeras protest na biciklima u znak podrške profesionalnm novinarima u Srbiji.

Na protestu se okupilo nekoliko desetina gradjana u akciji "BiciklANA" ispred zgrade Pokrajinske vlade, u centru grada.
Povod za protest bilo je hapšenje novosadske novinarke Ane Lalić i navodi medija da je pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković naložio da se formira komisija koja će otkriti ko je u Kliničkom centru Vojvodine odavao informacije novinarki.

Ana Lalić je tokom vanrednog stanja 1. aprila objavila na portalu Nova.rs tekst o nedostatku medicinske opreme u KCV-u tokom pandemije, nakon čega je uhapšena i provela noć u policijskom pritvoru.

Okupljeni su duvali u pištaljke, a na karton sa fotografijom sekretara Gojkovića stavljali su potpisanu nalepnicu "I ja sam izvor Ane Lalić".

Organizator protesta, potpredsednik Narodne stranke Borislav Novaković rekao je da Gojković naredbom da se sprovede istraga ko je novinarki prosledjivao informacije počinio krivično delo, jer je Zakonom o javnom informisanju garantovano da novinari nisu u obavezi da otkrivaju svoje izvore.

Dodao je da je Gojković prekršio i Zakon o zaštiti uzbunjivača, jer je formirao komisiju koja treba da otkrije ko je izvor novinarke u KCV-u.

Novaković je ocenio da je to i pokušaj zastrašivanja svih gradjana.

Okupljeni su se nakon govora na biciklima odvezli pred Klinički centar Vojvodine, gde su aplauzom pozdravili medicinske radnike.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*



otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.