AAA

SU-PRO-MEDIA | 16.05.2020 12:49

Obradović: Zabrinjava što RTS 48 sati ignoriše zahtev da javno objasnimo svoje zahteve

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović rekao je danas na konferenciji za novinare ispred Skupštine Srbije, da su njegove kolege poslanici Dragan Vesović i Marija Janjušević predali Radio televiziji Srbije (RTS) zvaničan zahtev u vezi sa "oslobadjanjem medija".

Ono što zabrinjava, naveo je što uredjivački kolegijum RTS 48 sati ignoriše njihov zahtev koji je, kako je kazao, minimuim minimuma, što govori, kako je kazao, koliki je stepen zatvorenosti naših medija.

Oni, kako je naveo, traže da se omogući jedna večernja emisija na Radio televiziji Srbije, kako bi u 60 minuta mogli da objasne sve zahteve.

"To bi, ja mislim, bio jedan minimum minumuma da razmislimo o prekidu štrajka gladju jer smo svesni da se aktuelna vlast trenutno nalazi u fazi potpunog prećutkivanja, ignorisanja onoga što se dešava ovde ispred Doma Narodne skupštine. A ono što se dešava ovde je konstantan dolazak ljudi koji nam pružaju podršku", rekao je lider Dveri koji, zajedno sa drugim poslanikom tog pokreta Ivanom Kostićem, štrajkuje gladju ispred Skupštine.

Obradović je u štrajku gladju sedmi dan, a dva dana kasnije mu se pridružio Kostić.

Obradović je naveo da je obavešten o protestu podrške koji će biti održan sutra u 17 časova i da on i Kostić, ostaju pri tome da ne pozivaju nikoga da im se pridruži.

"Taj protest ima smisla samo onako uz strogo poštovanje fizičke distance od dva metra izmedju gradjana bez ikakvog skandiranja, posebno Ivanu i meni. Ili bez ikakvog drugog skandiranja i vredjanja bilo koga iz vlasti, uz jedan strogi protest ćutanjem jer mislim da nam je ostalo samo ćutanje i da na taj način možemo da pošaljemo jednu mnogo moćniju sliku i domaćoj i stranoj javnosti", naveo je Obradović.

Govoreći o situaciji s migrantima i o Vojsci Srbije koja treba da čuva gradjane Šida od njih, rekao je da tek sada gradjani Srbije shvataju koje su to opasnosti i da su i vlasti sada shvatile koliko je to bezbednosni rizik i da moraju da pokrenu Vojske.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.