AAA

SU-PRO-MEDIA | 01.09.2019 11:16

VOICE: Pripadnik Noćnih vukova iz Indjije osumnjičen za zastrašivanje novinarke Verice Marinčić

Osoba za koju se sumnja da je od 19. juna pratila i na razne načine zastrašivala na ulici i na radnom mestu novinarku portala Indjija cafe Vericu Marinčić je pripadnik lokalnog ogranka moto kluba "Noćni vukovi", piše Vojvodjanski istraživačko-analitički centar (VOICE).

Početkom jula, započet je postupak protiv pripadnika "Noćnih vukova" Nenada Marića iz Indjije zbog ugrožavanja bezbednosti novinarke portala Indjija kafe Verice Marinčić.

Istraživanje VOICE-a pokazalo je da je tom moto klubu opština Indjija u prošloj godini dodelila blizu milion dinara putem konkursa za "aktivnosti članova udruženja", bez preciziranja o kakvim aktivnostima je reč.

Pored toga, Marić je medju važnijim zvanicama na manifestacijama koje organizuje ta sremska opština, navodi VOICE.

Novinarka Verica Marinčić je 18. juna, nakon što je na portalu "Indjija kafe" objavila fotografiju bahato parkiranog automobila ispred jedne pekare u tom sremskom gradu, prvo napadnuta, a zatim praćena u ulici u kojoj živi i na radnom mestu.

Ona je policiji prijavila pretnje i pritiske, i početkom jula započet je postupak protiv Nenada Marića.

"Neposredno posle napada sam pokušala da u Opštini dodjem do video-snimaka incidenta, ali se tamo nisu ni udostojili da mi odgovore a kamoli izadju u susret", kazala je Verica Marinčić za VOICE.

Na zvaničnoj Fejsbuk stranici ‘Noćni vukovi – pododeljenje Indjija', objavljene su fotografije Nenada Marića kako pozira sa ostalim članovima moto kluba dok u ruci drži zastavu opštine Indjija.

Kao naziv fotografije napisano je "Moskva 2019. godine",a sudeći po fotografijama i objavama "Noćni vukovi" iz Indjije su ove godine prisustvovali "Bajk šou" u Sevastopolju na Krimu, na kojem se motoristima obratio Vladimir Putin, piše VOICE.

Na zvaničnoj stranici, objavljena je i fotografija Nenada Marića sa predsednikom "Noćnih vukova Srbija", Sašom Savićem, ali i sa predsednikom matičnog”ruskog kluba "Noćni vukovi" Aleksandrom Zaladastanovim Hirurgom.

Fotografija je nastala u Moskvi, na proslavi 30. rodjendana tog moto kluba.

Prema pisanju medija, njemu kao i predsedniku matičnog ruskog kluba "Noćni vukovi", bio je zabranjen ulazak u Bosnu i Hercegovinu prilikom najavljene turneje "Ruski Balkan".

Na sajtu ogranka iz Srbije piše da se Klub oslanja na pravoslavne korene i poštuje istoriju svoje zemlje.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.