AAA

SU-PRO-MEDIA | 21.01.2020 15:40 > 21.01 15:50

Odbor za kulturu sutra o pokretanju postupka za izbor novih članova REM-a

Predsednik skupštinskog odbora za kulturu i informisanje Mirko Krlić sazvao je za utorak sednicu odbora, na kojoj će jedna od tačaka dnevnog reda biti pokretanje postupka za predlaganje kandidata za članove Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM). U pozivu za sednicu stoji da će se pokrenuti postupak za izbor članova REM-a koje predlažu ovlašćeni predlagači: nadležni odbor Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine i udruženja izdavača elektronskih medija i udruženja novinara u Republici Srbiji.

Kako je ranije najavljeno, time se otvara mogućnost da dva nova člana Saveta REM-a budu izabrana pre raspisivanja redovnih izbora, odnosno do kraja februara.
Dva nova člana biraju se pošto su ostavke podneli Djordje Vozarević koji je izabran na predlog nadležnog odbora Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine, i Goran Peković na predlog udruženja izdavača elektronskih medija i udruženja novinara u Republici Srbiji.

Izbor novih članova REM-a bio je jedan od zaključaka poslednje tri runde medjustranačkog dijaloga, koji je vodjen uz posredovanje Evropskog parlamenta, a Skupština je krajem godine izglasala tri člana Saveta : Juditu Popović, na predlog nadležnog skupštinskog odbora, Zorana Simjanovića, na predlog Udruženja filmskih, scenskih i dramskih umetnika i Udruženja kompozitora i Aleksandra Vitkovića, na predlog Nacionalnih saveta nacionalnih manjina.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.