AAA

SU-PRO-MEDIA | 03.03.2020 13:45 > 03.03 13:45

Ministarstvo kulture poništilo osam rešenja i formiralo nove konkursne komisije

Udruženje novinara Srbije (UNS) saopštilo je da je Ministarstvo kulture i informisanja donelo je osam novih rešenja o članovima komisija za ocenjivanje ovogodišnjih medijskih projekata,dok su prethodna rešenja poništena.U sastavu devet komisija pet predstavnika biće iz Udruženja novinara Srbije.

Kako je saopšteno, projekte prijavljene na konkursima Ministarstva kulture za sufinansiranje medijskog sadržaja ocenjivaće i po tri predstavnika Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS), Asocijacije nezavisnih elektronskih medija (ANEM), Lokal presa i Društva novinara Niša (DNN), dok će po dva člana biti predstavnici Asocijacije medija i Društva novinara Vojvodine.
U komisijama će učestvovati i po jedan član udruženja RAB Srbija, Profesionalnog udruženja novinara Srbije (PROUNS), Udruženja sportskih novinara Srbije i Asocijacije Radio-televizije Srbije, kao i 20 nezavisnih medijskih stručnjaka.

UNS je podsetio da je Ministarstvo kulture i informisanja posle reagovanja tog udruženja da će povući svoje predstavnike iz konkursnih komisiji zato što su u njima u najvećem broju bili predstavnici nereprezentativnih udruženja, UNS-u poslalo novi predlog rešenja.

Nezadovoljni izborom članova konkursnih komisija Ministarstva kulture reagovali su i Asocijacija medija, ANEM, Asocijacija onlajn medija, Lokal pres, Nezavisno društvo novinara Vojvodine i NUNS.

Ministarstvo kulture i informisanja raspisalo je devet medijskih konkursa za koje je opredeljeno ukupno 274 miliona dinara za javno informisanje, naveo je UNS.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.