AAA

SU-PRO-MEDIA | 29.06.2020 13:10 > 29.06 13:32

UNS: Još jedan ukor za televiziju Hepi, članica Saveta REM-a Popović izuzeta iz odlučivanja

Savet Regulatornog tela za elektronske medije (REM) na poslednjoj sednici izrekao je meru upozorenja televiziji Hepi zbog prekršaja u emisiji te televizije kada je lider Liberalno-demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović grubo vredjao advokata Gorana Petronijevića.

Kako je saopštio UNS, iz donošenja ove odluke bila je izuzeta članica Saveta REM-a Judita Popović.
Ona je sama predložila da bude izuzeta iz rasprave i odlučivanja o ovom slučaju, zato što je uključen i lider LDP-a, saznalo je Udruženje novinara Srbije.

Tome je, navode, prethodila njena izjava sa prošle sednice Saveta da je ona i dalje članica te stranke, dok je Olivera Zekić, članica Saveta REM-a, kazala da je iznenadjena i "šokirana" tom činjenicom.

Dok je na prošloj sednici Popovićeva učestvovala u raspravi i donošenju odluke da se televiziji Hepi izrekne zabrana prikazivanja emisije "Goli život" na nedelju dana, u kojoj je Mihajlo Ulemek vredjao i omalovažavao lidera LDP-a, sada je ona tražila da se izuzme iz slučaja kada je Jovanović na istoj televiziji vredjao advokata.
Kako UNS saznaje, sednici je prisustvovao Milomir Marić, glavni i odgovorni urednik televizije Hepi, koji je izmedju ostalog rekao da je teško kontrolisati sagovornike u živom programu, posebno tokom izborne kampanje.

Podsetimo, na prošloj sednici Saveta REM-a protiv televizije Hepi pokrenut je postupak jer je lider LDP-a u emisiji "Dobro jutro, Srbijo", u maju ove godine, vredjao advokata Gorana Petronijevića i neimenovane članove Advokatske komore Beograda, a voditelji te emisije nisu reagovali.
KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.