AAA

SU-PRO-MEDIA | 08.07.2020 12:20 > 08.07 12:20

UNS: Policija da pronadje napadače na snimatelje, prenos N1 u interesu gradjana

Udruženje novinara Srbije (UNS) zatražilo je danas da policija i gradjani koji učestvuju u demonstracijama omoguće nesmetan rad novinarima i protestovalo zbog napada na kolege koje su izveštavale sa protesta ispred Skupštine Srbije.
UNS traži da policija pronadje napadače na dvojicu snimatelja agencije Tanjug, koje su u dva različita incidenta fizički napali demonstranti.

UNS pozdravlja uredničku odluku TV N1 da uživo prenosi demonstracije ispred Doma Narodne skupštine, čime je gradjanima omogućila pravovremeno informisanje i smatra da su novinari i snimatelji ove kuće izveštavali u interesu javnosti.
Reporterka Televizije N1 Jelena Zorić rekla je UNS-u da je za nju najgora situacija u kojoj se sinoć našla bila kada se beli automobil zaleteo kroz Takovsku ulicu, da je odskočila u stranu, a da su snimatelja koji je bio ledjima okrenut, u stranu povukli demonstranti.

Ona je UNS-u izjavila da nije bila svedok napada na novinare, da jeste bilo dobacivanja i različitih komentara njoj i snimatelju, kao i da je policija bila svesna da su novinari na zadatku.

"Kad se slučajno zadesilo da ostanem jedina izmedju demonstranata i policijske konjice, svesni su bili toga i zauzdavali su konje", rekla je Zorić.

Ona je navela i da je delikatan momenat bio kada su demonstranti ušli u parlament, da je tek posle sedam, osam minuta ušla u skupštinski hol, gde ih, kaže, ni jedan demonstrant niti policajac nije dotakao.

Zorić je za UNS opisala i da im je policajac rekao da se sklone kada su kasno noću snimali mladića koji je bio na zemlji, a policajci su ga udarali.

"Pokušao je policajac ledjima da zakloni kameru, a drugi policajac je snimatelja ramenom polako odgurivao. Oprezno je pokušao da ga udalji sa lica mesta, ali je odustao i otišao", ispričala je Zorić za UNS.
KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.