AAA

SU-PRO-MEDIA | 25.07.2020 13:30 > 25.07 13:30

Stojković: Ne sumnjam da je cilj SNS gašenje jedinog slobodnog portala u Vranju

Urednik lokalnog portala Infovranjske Saša Stojković izjavio je da je krajnji cilj vranjskog odbora Srpske napredne stranke da napadima na njega i njegove kolege, ugasi jedini preostali slobodni medij na jugu Srbije i uguši bilo kakvu kritiku koja se odnosi na Vranje i okolinu. 

"Mi smo postali rezustentni na napade SNS-a, samo što je sada predjena crvena linija ljudskosti, a onda i crvena linija koja odvaja mene, moju porodicu i portal na kojem radim, od ostalih gradjana. Jasno smo obeleženi kao legitimna meta za napade i ja sam zabrinut za svoju bezbednost, ali i za bezbednost porodice i kolega", rekao je Stojković agenciji Beta. 
On je dodao da je preko portala dobio mnogo pretećih poruka, da je već prijavljivao osobu koja se na društvenim mrežama potpisuje kao pripadnik poznatog kriminalnog klana, ali da nadležni nisu ništa preduzeli, a da mu je tužilašvo u Vranju tim povodom saslušanje zakazalo tek na novembar."Policija i tužilaštvo ne reaguju na pretnje i meni je žao što očigledno živimo u sistemu koji dozvoljava da bilo ko od drugog čoveka napravi metu i da zbog toga ne snosi nikakvu odgovornost, a da je "meti" ostalo samo da se sama brani jer zaštitu od sistema i institucija neće dobiti", rekao je Stojković.

On ne dovodi u sumnju da je krajnji cilj vladajuće stranke da uništi jedini preostali slobodni medij, portal koji je ostao posle gašenja novina Vranjskih.

"Vranjske su uvek bile kritične prema svim vlastima, niko ih nije preterano voleo, ali nikad ovakve uvrede i pretnje nismo doživeli", rekao je Stojković za Betu.

On je objasnio da jedino na portalu Infovranjske gradjani mogu da čitaju o kradjama, kriminalu, nepotizmu i pljačkama koje sprovodi lokalna vlast u Vranju, kao i da se portalu svakodnevno javljaju sami gradjani.

"Od cevi koja je pukla a niko neće da je zameni, pa do konkretnih dokaza, fotografija, dokumenata o kradjama. Sve to nama dostavljaju sami gradjani i tako nam daju snagu", kaže urednik portala i dodaje da cilj SNS-a da uništi i taj jeden medij kojem se gradjani javljaju.

"Oni će učiniti sve da nas unište. Ja sam bolestan i retko izlazim, pa mislim da me to jedino spašava od fizičkih napada", rekao je Stojković.

Za ovaj konkretan napad kaže da je odgovor na tekst "Plačivučko i plačivučići" u kojem kritikuje kako je ocenio "sraman odnos predsednika Aleksandra Vučića prema Albancima sa juga Srbije".

U autorskom tekstu Stojković govori o Vučićevoj reakciji na odluku partija Albanaca da bez naprednjaka formiraju vlast u Bujanovcu, a dotakao se i poslednjih prepucavanja surduličkih naprednjaka sa socijalstom Novicom Tončevim i rezultatima izbora u Surdulici kao još jednom primeru opštine na jugu Srbije gde SNS nije deo vlasti.

U odgovoru odbora SNS Vranje koji su, kako je rekao Stojkvoić, pisali zamenik gradonačelnika i direktor Vodovoda, izmedju ostalog novinar više puta naziva "gnjidom, nepismenim, zlim, ružnim, lenjim i nepokretnim ", a iznete su uvrede i na račun Novice Tončeva kao i Albanaca sa juga Srbije.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.