AAA

TEHNOLOGIJA | 17.01.2020 21:55 > 17.01 22:04

Zbog kradje milijardi ličnih podataka s interneta hapšenje u Holandiji i S.Irskoj

Dvojica su uhapšena u Holandiji i Severnoj Irskoj u sklopu istrage koju vodi američki Federalni istražni biro (FBI) o kradji milijardi ličnih podataka na internetu, medju kojima su lozinke, saopštila je danas holandska policija.
Jedan osumnjičeni (22) uhapšen je u Arnemu, gradu na istoku Holandije, na osnovu saradnje holandske jedinice za suzbijanje sajber-kriminala i britanske službe za borbu protiv organizovanog kriminala, FBI i nemačke policije.

Ta osoba, čiji identitet nije saopšten, osumnjičena je da je uključena u prodaju ukradenih lozinki i umešana u sajber-kriminal, navela je holandska policija.

Dodala je da je druga osumnjičena osoba, muškarac takodje od 22 godine, uhapšen u Severnoj Irskoj.

Holandska policija je tokom pretresa doma prvog uhapšenog našla materijal o sajtu WeLeakInfo.com. Na naslovnoj strani tog sajta danas piše upozorenje da ga je zatvorio FBI u saradnji s evropskim službama.

Po holandskoj javnoj TV NOS, taj sajt je pretplatnicima za dva dolara mesečno ili za 25 dolara godišnje nudio neograničen pristup poverljivim podacima ukradenim na posećenim sajtovima kao što su LinkedIn ili MyFitnessPal.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.