AAA

TEHNOLOGIJA | 16.06.2020 13:05 > 16.06 13:31

Kompanija SAS: Partnerstvo sa Majkrosoftom oblikovaće budućnost analitike i veštačke inteligencije

Kompanija SAS najavila je danas strateško partnerstvo sa Majkrosoftom (Microsoft) koje će omogućiti pokretanje svih rešenja u Cloud-u (virtualnom serveru), što će omogućiti kompanijama da unaprede poslovanje i iskoriste prednosti digitalne transformacije. "Kao deo partnerstva, kompanije će prebaciti SAS-ove analitičke proizvode i industrijska rešenja na Majkrosoft Azur kao preferiranog provajdera za SAS Cloud. SAS-ova industrijska rešenja i ekspertiza takodje će doneti dodatnu vrednost Majkrosoftovim korisnicima u sferama poput zdravstva, finansijskih usluga i mnogobrojnim drugim industrijama", navodi se u saopštenju SAS-a.

Dodaje se da je izvršni potpredsednik kompanije Majkrosoft za Cloud i vetačku inteligenciju Skot Gutrie (Scott Guthrie) rekao je da će to partnerstvo pomoći korisnicima SAS-a da ubrzaju rast i pronadju nove načine za pokretanje inovacija širokim setom SAS analitičkih rešenja na Majkrosoft Azur-u.

"SAS, sa priznatom ekspertizom u analitici, nauci o podacima i mašinskom učenju, je strateški partner kompanije Majkrosoft, a zajedno ćemo pomoći kupcima iz više desetina industrija u rešavanju njihovih najkritičnijih i najsloženijih analitičkih izazova", istakao je on.
Organizacije širom sveta migriraju u cloud tehnologiju kako bi stvorile uslove za inovacije i brže napredovale prema svojim poslovnim ciljevima. Kao deo ove tranzicije, mnogi kupci, poput zdravstvenog sistema Mersi sa sedištem u Sent Luisu, seli svoju SAS analitiku u Azur kako bi poboljšali performanse i ekonomičnost.

"SAS i Majkrosoft imaju zajedničku viziju – da pomognu klijentima da ubrzaju svoje inicijative za digitalnu transformaciju. Postoji obostrano razumevanje da je ključ u 'obogaćivanju' podataka i poboljšanju života donošenjem boljih odluka", rekao je operativni i tehnički direktor SAS-a Oliver Šabenberger. 

Ukazao je da partnerstvo sa Majkrosoftom "pruža jednostavniji put do cloud-a, koji daje brži i lakši pristup SAS rešenjima, omogućavajući pouzdane odluke uz pomoć analitike, koje svi, bez obzira na nivo veštine i znanja, mogu da razumeju".


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.