AAA

TEHNOLOGIJA | 14.07.2020 20:30 > 14.07 20:30

Huavej: Odluka Londona o uklanjanju 5G opreme Huaveja loša za svakog korisnika telefona

Kineska kompanija Huavej je danas ocenila da je odluka Velike Britanije o uklanjanju opreme Huavej za novu generaciju prenosa podataka 5G, loša za svakog korisnika mobilnog telefona.

Ta odluka, smatra ta kompanija, može dovesti Veliku Britaniju "u stanje usporene digitalizacije, povećanja računa i produbljavanja digitalnog jaza".
"Umesto podizanja na viši nivo, britanska Vlada se odlučila za nazadovanje i ovim putem urgiramo da razmotri svoju odluku", saopštio je Huavej.Ta firma smatra da je britanska odluka "politizovana" i da se oslanja na trgovinsku politiku SAD, a da nema veze s pitanjem bezbednosti buduće mreže.

"Saradjivaćemo s Vladom Britanije kako bismo objasnili na koji način joj možemo doprineti", stoji u izjavi Huaveja.

Vlada Velike Britanije odustala je danas od plana da kineskoj telekomunikacionoj kompaniji Huavej dodeli ograničenu ulogu u novoj brzoj mobilnoj mreži, a ta odluka se tiče i političkih odnosa izmedju Londona i Pekinga.

Velika Britanija je saopštila da je zabranu uvela pošto se zbog sankcija SAD koje sumnjanju u mogućnost kineske špijunaže uz pomoć opreme Huaveja, kao i da će se obratiti drugim dobavljačima opreme za 5G.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.