AAA

TEHNOLOGIJA | 08.09.2021 10:40 > 08.09 10:46

Pekinški studenti se bolje upoznaju sa svemirskom stanicom


Kineski muzej nauke i tehnologije u Pekingu svojim najnovijim projektom pomagaće mladim studenatima da saznaju više o kineskoj svemirskoj stanici, prenela je danas Kineska medijska grupa (CMG).

Muzej je najavio otvaranje baze naučnih inovacionih iskustava Kineske svemirske stanice u svojoj glavnoj zgradi i održao je čas sa kineskom svemirskom agencijom i stotinama studenata iz glavnog grada.

Čas je započeo video snimkom tri tajkonauta (kineskih astronauta), koji su trenutno u svemiru i poslali su im čestitke povodom otvaranja baze.

Takodje su učenicima dali tri zadatka: Liu Boming ih je zamolio da istraže kako svemirsko okruženje može uticati na oblike života; njegov kolega Tang Hungbo dao im je zadatak da zamisle kako će svemirske stanice izgledati 2049. godine; a Nie Haišeng im je predložio da probaju spakovati sopstvenu svemirsku hranu.

Čas je prenošen uživo u 11 drugih naučnotehnoloških muzeja i stotinama škola širom Kine sa više od dva miliona pregleda na mreži, prema Kineskom udruženju nauke i tehnologije, dodala je CMG.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.