AAA

TEHNOLOGIJA | 17.05.2022 12:30 > 17.05 12:35

Matić: Srbija će nastaviti da ulaže u razvoj informaciono-komunikacionih tehnologija

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić poručila je danas povodom Medjunarodnog dana telekomunikacija i informacionog društva da će Srbija nastaviti da ulaže u razvoj informaciono-komunikacionih tehnologija zarad bolje budućnosti društva i napredne Srbije.

Matić je podsetila da je Vlada Srbije prošle godine u svojila Strategiju za razvoj informacionog društva i informacione bezbednosti do 2026. godine.
Ona je istakla da će Srbija nastaviti da razvija i propise i projekte u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija kako bi se iskoristili tehnološka ekspanzija za naprednu Srbiju, rast društva i celokupne ekonomije.

Povodom ovogodišnje teme Medjunarodnog dana telekomunikacija i informacionog društva "Digitalne tehnologije za starije osobe i zdravo starenje" ministarka je istakla da ravnomerna generacijska prisutnost u digitalnom društvu doprinosi otklanjanju starosne diskriminacije i kvalitetnijem životu pojedinaca i da je ovogodišnja kampanja za digitalnu bezbednost posvećena povezivanju najmladjih i najstarijih generacija.

"Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija pokrenulo je Program razvoja širokopojasnog pristupa i sprovodi projekat izgradnje širokopojasne infrastrukture u ruralnim predelima. Naš cilj je da svi gradjani u Srbiji, uključujući i naše najstarije sugradjane, imaju jednake uslove za život i rad", poručila je Matić, saopštio je njen kabinet.

Svetski dan telekomunikacija i informacionog društva ustanovljen je 1969. godine, 17. maja, na dan formiranja Medjunarodne unije za telekomunikacije u Parizu (International Telecommunication Union ITU) i potpisivanja prve Medjunarodne telegrafske konvencije 1865. godine.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.