AAA

TEHNOLOGIJA | 14.09.2022 09:25 > 14.09 09:34

U Pekingu ukupno 189 stranih preduzeća sa funkcijom istraživanja i razvoja

  • (BETAPHOTO/CHINA GLOBAL TELEVISION NETWORK CORPORATION)
  • (BETAPHOTO/CHINA GLOBAL TELEVISION NETWORK CORPORATION)

Od 13. kineskog petogodišnjeg plana (2016-2020), Peking je aktivno unapredio međunarodnu razmenu i saradnju na visokom nivou u oblasti nauke i tehnologije, rekao je Jang Sung, zamenik direktora Odeljenja za međunarodnu saradnju Pekinške komisije za nauku i tehnologiju i administrativnog komiteta Džungguancun.

U Pekingu trenutno ima 189 stranih preduzeća sa funkcijama istraživanja i razvoja (R&D), rekao je Jang u utorak na preskonferenciji Džungguancun foruma, koji će biti održan od 22. do 27. septembra u Pekingu, prenosi Kineska medijska grupa (CMG).

Džungguancun nekadašnja "pijaca elektronskih aparata", sada je postao naučni park, koji neguje vodeće trendove u globalnim tehnološkim inovacijama.

Džungguancun forum je pokrenut 2007. i postao platforma za razmene mišljenja o razvoju vođenih tehnologija i inovacija, trendova industrijskog razvoja u budućnosti kao i globalnim pravilima za inovacije i upravljanje.

Forum je 2021. godina nadograđen na platformu na nacionalnom nivou za globalnu razmenu i saradnju u naučnim i tehnološkim inovacijama. Predstavnici iz 140 međunarodnih organizacija i inovativnih institucija i više od hiljadu gostiju iz 66 zemalja i regiona imali su dubinsku razmenu na forumu prošle godine, a ukupno 100.000 ljudi je učestvovalo na onlajn diskusiji, rekao je Jang.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.