AAA

TEHNOLOGIJA | 16.03.2023 16:40 > 16.03 16:41

Kina objavila Belu knjigu o upravljanju sajber prostorom

Kancelarija za informisanje Državnog saveta Kine danas je objavila Belu knjigu pod nazivom “Kinesko upravljanje sajber prostorom zasnovano na zakonima u novoj eri”.

Kako prenosi Sinhua, Bela knjiga se fokusira na podržavanje vladavine prava u sajber prostoru, konsolidaciju pravnog sistema za upravljanje sajber prostorom, održavanje reda u sajber prostoru zasnovanom na pravilima, odbranu pravičnosti i pravde u sajber prostoru, promovisanje javne svesti i kompetencije u upravljanju sajber prostorom zasnovanom na zakonima, i povećanje međunarodne razmene i saradnje u upravljanju sajber prostorom na osnovu zakona.
U novoj eri, Kina je načinila upravljanje sajber prostorom zasnovano na zakonima suštinskim delom ukupne strategije vladavine prava i nastojanja da ojača svoju snagu u sajber prostoru, piše u Beloj knjizi.

Učinjena su značajna poboljšanja u obezbeđivanju upravljanja sajber prostorom zasnovanom na zakonima, navodi se u Beloj knjizi i dodaje da je Kina unapredila upravljanje sajber prostorom razvojem kompletnog sistema zakona i propisa, visoko efikasnog sistema sprovođenja, strogog sistema nadzora i efektivne podrške sistema.

Sa jačim domaćim kapacitetima u upravljanju internetom zasnovanom na zakonima, Kina je idejama i rešenjima doprinela globalnom upravljanju internetom, navodi se.

Na novom putu ka tome da postane moderna socijalistička zemlja, Kina će uvek biti posvećena sveobuhvatnom upravljanju zemljom i sajber prostorom zasnovanom na zakonima, navodi se u Beloj knjizi.

Prema Beloj knjizi, Kina će promovisati zakonit, uredan i zdrav razvoj interneta, zaštititi visokokvalitetan razvoj digitalne Kine pod vladavinom zakona i pružiti čvrstu pravnu garanciju za jačanje kineske snage u sajber prostoru.

Vladavina prava u sajber prostoru je važan alat digitalnog upravljanja i marker digitalnog napretka, navodi se u Beloj knjizi.

Suočavajući se sa mogućnostima i izazovima koje donosi digitalizacija, Kina će slediti princip globalnog upravljanja i težiti postizanju zajedničkog rasta kroz konsultacije i saradnju, kao i raditi zajedno sa međunarodnom zajednicom kako bi osigurala da upravljanje globalnim sajber prostorom bude zasnovano na zakonu i da digitalni napredak donese veći koristi za ljude, piše u Beloj knjizi.

"Kina je spremna da sarađuje sa svim drugim zemljama kako bi izgradila zajednicu sa zajedničkom budućnošću u sajber prostoru i stvorila bolji svet", dodaje se.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.