AAA

TEHNOLOGIJA | 25.10.2016 09:55 > 25.10 09:56

Firma iz Srbije na najvećoj konferenciji finansijskih tehnologija

Najveći svetski sajam novih tehnologija u Silicijumskoj dolini u SAD imao je ove godine predstavnika iz Srbije, koji je predstavio platformu za digitalizaciju i automatizaciju poslovnih procesa.

Softverska kompanija Smartvejv (Smartwave) iz Beograda predstavila je svoje softversko rešenje koje omogućava svojim korisnicima da automatizuju svoje poslovanje, jednostavno i bez potrebe pisanja ijedne linije programerskog koda.

"Uspešno smo predstavili svoju platformu za digitalizacju i automatizaciju poslovnih procesa na najvećoj konferenciji finansijskih tehnologija (FinTech) na svetu. Sam poziv na učešće i prilika da pokažemo svoja rešenja u najvećoj svetskoj konkurenciji pokazuju da je svetsko tržište otvoreno svima koji su dobri u svom poslu", rekao je agenciji Beta Nikola Mikavica iz te kompanije.

Finansijske tehnologije su naziv za ekonomsku industriju koja koristi tehnologiju da bi učinila finansijske usluge efikasnijim.

Mi smo uspeli na najvećem svetskom sajmu novih tehnologija u 'fintek' industriji da izborimo svoje mesto medju najvećim svetskim kompanijama. Mi i još četiri tima smo predstavljali Evropu i srpsku startap scenu kao jedini tim odavde", rekao je Aleksandar Radoičić iz Smartvejva.

Konferencija "FinDEVr Silicon Valley" je najveća na svetu u finansijskim tehnologijama. Na njoj se prikazuju najnoviji alati, platforme i studije slučaja iz 'fintek' tehnologije, a prisustvuju joj stotine programera, softverskih arhitekata, kao i tehničkih direktora kompanija kao što su  IBM, Bloomberg, JP Morgan Chase, Pay Pal, Wels Fargo i druge.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.