AAA

TEHNOLOGIJA | 10.01.2017 14:55 > 10.01 15:16

Jahu menja naziv u Altaba

Tehnološka kompanija Jahu (Yahoo) dobiće nov identitet, kao Altaba, i smanjiće upravni odbor ako bude sproveden dogovor o prodaji ključnih delova te kompanije Verajzonu (Verizon) za 4,8 milijardi dolara.

Jahu bi trebalo da naziv promeni u Altaba pošto svoje poslovanje s imejlovima, sajtom, aplikacijama za mobilne telefone i marketing preda Verajoznu.

Nov naziv treba da odrazi transformaciju Jahua u holding kompaniju za investicije u kineskog giganta u elektronskoj trgovini Alibabu i Jahu Japan ćija je zajednička vrednost veća od 40 miijardi dolara, preneo je AP.

Dirertorka Jahua Marisa Majer, koosnivač Dejvid Filo i još četiri direktora u sadašnjem upravnom odboru od 11 članova, podneće ostavke posle planirane prodaje Verajzonu koji bi trebalo da zadrži brend Jahu.

Dogovor s Verajzonom je, medjutim, doveden u pitanje posle otkrića Jahua o dva hakerska napada 2013. i 2014. godine, kada su ukradeni lični podaci više od milijardu korisnika. Verajzon razmatra da li da ponovo pregovara o ceni ili da otkaže dogovor zbog otkrića hakerskih napada koji bi mogli da navedu korisnike Jahua da odustanu od te kompanije.

Nov naziv je kombinacija reči "alternativno" i "Alibaba", preneo je Vašington post. Jahu poseduje oko 15 odsto Alibabe, vrednosti 35 milijardi dolara.

Vašington post ocenjuju da promena naziva održava koliko je Jahu nisko pao ta kompanija je bila nekada internet gigant, a i dalje je treći najposećeniji sajt u SAD, ali je u suštini samo sredstvo za posedovanje akcija Alibabe.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.