AAA

TEHNOLOGIJA | 12.04.2017 13:15 > 12.04 13:22

IT karavan krenuo iz Novog Pazara

Interaktivnom prezentacijom pravila bezbednog korišćenja interneta i demonstracijom primene robota u edukaciji danas je u Novom Pazaru počeo drugi ciklus "IT karavana", čiji je osnovni cilj promovisanje prednosti i opasnosti informacionih tehnologija.

Ovu kampanju sprovodi Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, a predstavnica ovog ministarstva Sanja Filipović rekla je da je "IT karavan" i ove godine krenuo iz Novog Pazara, grada sa najvećim procentom mladih u odnosu na ukupan broj stanovnika.

"U interaktivnom predavanju i demonstraciji upotrebe robota učestvovali su učenici osnovnih škola 'Bratstvo' i 'Stefan Nemanja', kojima je Ministarstvo doniralo po jedan 'Lego education mindstorms EV3' robot koji će djaci koristiti u nastavi i učiti na koji način se oni mogu programirati", kazala je Sanja Filipović Radiju Sto plus.

Ona je dodala da će "IT karavan" obići još 12 gradova u Srbiji, a da je sledeći Pirot.

Slogan "IT karavana" ove godine je "Pametno i bezbedno Smart and Safe", a u njegovoj realizaciji učestvuju i ministarstva prosvete i unutrašnjih poslova, kao i kompanija "Majkrosoft" i organizacija Sejv d čildren (Save the Children).

Prošle godine "IT karavan" obišao je 15 gradova, a prezentacijama je prisustvovalo više od 5.000 osnovaca.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.