AAA

TEHNOLOGIJA | 08.11.2017 14:55

Izraelska start ap kompanija tužila Epl zbog kamera u ajfonu

Jedna izraelska kompanija tužila je američki tehnološki gigant Epl (Apple) da je nelegalno iskoristio njenu tehnologiju za dva nova modela ajfona.

Korfotoniks (Corephotonics) sa sedištem u Tel Avivu tvrdi da novi telefoni "ajfon 7 plus" i "ajfon 8 plus" imaju usavršene kamere koje je dizajnirala ta kompanija osnovana 2012. godine, prenose izraelski mediji.

Tužbi podnetoj u ponedeljak sudu u Kaliforniji prethodio je spor sa Samsungom, u kome je Epl dobio odštetu od 120 miliona dolara, navode isti izvori.

Izraelska kompanija tvrdi da se nove ajfon kamere sastoje od tehnologije čija je upotreba kršenje četiri njena patenta.

U tužbi je navedeno da je izraelska kompanija uspostavila kontakt s Eplom na samom početku da bi se diskutovalo o detaljima strateškog partnerstva.

Dok prepiska traje, tvrdi izraelska kompanija, ugovori o licenci na osnovu koga bi Epl mogao legalno da iskoristi tehnologiju dualnih objektiva u svojim najnovijim modelima nikada nisu postignuti, ni u potpunosti dogovoreni.

U tužbi se takodje navodi da je Epl iskoristio svoj status poznate kompanije da vredja osnivača Korfotoniksa Davida Mendlovica ne bi li ga odvratio od tužbe, odbacujući patente i podsećajući ga da borba protiv svakog prekršaja Epla može da košta izraelsku kompaniju vremena i milione dolara.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.