AAA

TEHNOLOGIJA | 10.07.2018 10:00

Anketa: Tramp najpraćeniji lider na Tviteru

Američki predsednik Donald Tramp je lider koji je najviše praćen na Tviteru, ispred pape Franje i indijskog premijera Narendre Modija, navodi se u danas objavljenom godišnjem izveštaju "Tviplomatija" (Twiplomacy) organzacije Berson Kon end Volf (Burson Cohn and Wolfe).

Oko 52 miliona korisnika Tvitera prati nalog američkog predsednika koji je postao svetski lider s najviše pratilaca na toj društvenoj mreži od oktobra 2017. godine. Tramp je tada premašio poglavara Rimoktaločke crkve sa 47 miliona korisnika Tvitera koji prate njegove naloge na devet jezika, navodi se u anketi.
"Indijski premijer zauzima treće i četvrto mesto sa 42 miliona pratilaca na ličnom i 26 miliona na njegovom zvaničnom nalogu", dodaje se istraživanju.

U Evropi je britanska premijerka Tereza Mej najviše praćena sa oko pet miliona korisnika. Sledi francuski predsednik Emanuel Makron sa tri miliona.

Ukupno 187 predsednika država i vlada ima naloge na Tviteru, dok šest država nemaju svoje zvaničnike na toj društvenoj mreži, a to su Laos, Mauritanija, Nikaragva, Severna Koreja, Svazilend i Turkmenistan.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.