AAA

POLITIKA | 16.11.2017 07:25 > 16.11 09:00

DJB: Pokrajinska vlast daje miliione tek osnovanim medijima

Šefica poslaničke grupe Pokreta Dosta je bilo (DJB) u Skupštini Vojvodine Svetlana Kozić je izjavila da pokrajinsku vlast milionske iznose na konkursima dodeljuje medijima koji su tek osnovani i koji isključivo služe tome da hvale vlast.

Svetlana Kozić je u saopštenju upitala da li je to u skladu sa zakonom, jer novac iz budžeta treba da se izdvaja za sufinansiranje medija u cilju ostvarivanja javnog interesa u javnom informisanju.

U Zakonu o javnom informisanju i medijima jasno piše, ukazala je ona, da se pod javnim interesom u javnom informisanju prvenstveno podrazumeva istinito, nepristrasno, pravovremeno i potpuno informisanje svih gradjana Srbije.

"Kako isplatioci novca iz budžeta Vojvodine znaju da će javni interes poštovati mediji koji su se juče registrovali i koje njihove reference govore u prilog takvoj pretpostavci?", pitala je Svetlana Kozić.

Dodala je da stanje u oblasti finansiranja medija i izveštavanja direktno utiče na izborne rezultate vlasti i opozicije, zbog čega se mora voditi računa o očuvanju nezavisnosti medija u kreiranju programskog sadržaja.

Svetlana Kozić je postavila i pitanje zbog čega pokrajinska administracija objavljuje konkurse i oglase u samo jednom mediju, iako on evidentno ne pokriva celu teritoriju Vojvodine i zatražila da se taj problem reši plaćanjem oglasnog prostora u više listova.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.