AAA

SVET | 03.01.2019 21:55

Papa upozorio američke biskupe da marketingom neće vratiti poverenje

Poglavar Rimokatoličke crkve Franja pozvao je danas američke biskupe da ne koriste "marketinške" tehnike da bi povratili poverenje vernika posle skandala o pedofiliji koji je posebno pogodio Katoličku crkvu u SAD.

"Vraćanje poverenja u Crkvu zahteva poseban pristup i to ne može da se reši proizvoljnim dekretima, novim komisijama ili poboljšanjem rada kao da smo neki odsek za ljudske resurse", naveo je papa u pismu američkim biskupima.

Franja je dodao da je poverenje u Crkvu "veoma poljuljano zbog grehova i zločina, posebno u želji da se ta dela prikriju", navodeći da ne treba pronalaziti rešenja u kojima su "neki dobitnici a neki nisu".

Papa je naveo da sveštenici treba da se oslobode potrage za "oblicima lažnog, površnog i uzaludnog trijumfalizma" i dodao da se treba hitno odreći svih "marketinških i strateških računica" u cilju nekog uzaludnog priznavanja.

Američki biskupi se od 2. do 8. januara nalaze u duhovnom povlačenju koje je sugerisao papa, kako bi se molili i razmislisli kako da najbolje odgovore i reše skandal seksualnog zlostavljanja.

Najčitanije sada

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.