AAA

IZBORI 2017 | 06.03.2017 11:25

Srpski pokret Dveri: Vučić priprema alibi za krađu izbora

Reagujući na tvrdnje iznete u dnevnom listu Informer o navodnom planu da "predsednički kandidat Boško Obradović ima "plan sa  Jeremićem i Jankovićem za "izazivanje sukoba tokom izbornog dana", Srpski poket Dveri izdao je saopštenje:

"Nove Vučićeve skandalozne izmišljotine da naš predsednički kandidat Boško Obradović ima nekakav plan sa Jeremićem i Jankovićem za „izazivanje sukoba tokom izbornog dana , veoma su opasne jer pokazuju Vučićevu nameru da sebi obezbedi alibi za krađu izbora i da onemogući svako ukazivanje na neregularnosti.

Vučić je, preko svog službenog glasnika "Informera", uputio jasnu pretnju pomenutim kandidatima –ukoliko se usude da podnesu prijave zbog uočenih neregularnosti na izbornim mestima biće optuženi da im je cilj „izazivanje haosa i sukoba". Pretnja dolazi upravo od onog koji je uveo nasilje kao metod za obezbeđivanje dovoljnog procenta glasova. Vučićevi batinaši sa bejzbol palicama u crnim džipovima, koji imaju zadatak da tokom izbornog dana uteruju glasove, poznati su građanima širom Srbije. Glavni naprednjak je uputio i upozorenje kandidatima da će biti fizički napadnuti na biračkim mestima i unapred opravdao takve situacije suludom tvrdnjom da će "oni organizovati napade sami na sebe".

Naprednjački kandidat, preko svog glasnogovornika Vučićevića, objašnjava da taj navodni plan predsedničkih kandidata ima za cilj da dokaže neregularnost izbora. Obaveštavamo Vučića da smo mi već dokazali neregularnost i objasnili građanima da je krađa izbora u toku, jer nadležna tela koja treba da vrše nadzor i kontrolu u toku izbornog procesa nemaju kapacitet da taj posao obave u skladu sa zakonom ili su u njegovoj službi ili on onemogućava njihovo formiranje, većinu medija on drži pod svojom kontrolom i sproveo je državni udar suspendovanjem rada parlamenta kao jedinog mesta na kojem mogu da se čuju argumenti opozicije

Do sada su građani jasno videli da je Vučić jedini koji režira napade sam na sebe, koji svakoga dana viče – oni hoće moju glavu, dok je jedino što se od njega traži da obezbedi fer i pravične uslove za izbornu utakmicu u skladu sa zakonom. Tvrdnje koje je Vučić plasirao u svom "Informeru" bile bi smešne, da nisu ozbiljno upozorenje da on priprema opasan scenario, koji može da ugrozi bezbednost građana, s ciljem da opravda izbornu krađu. Spreman je na sve jer hoće po svaku cenu da sačuva vlast.

Pozivamo građane da se na predstojećim izborima suprotstave Vučićevom kriminalnom režimu, da glasaju za promene koje nude Dveri i naš predsednički kandidat Boško Obradović, da glasaju za pravnu i uređenu državu, jake institucije, zaštićene građane, za budućnost naše dece i Srbije. Da konačno počnemo da živimo kao ljudi", kaže se u saopštenju Informativne službe Srpskog pokreta Dveri.

Ovaj tekst nije proizvod Agencije Beta i ona ne odgovara za navode u njemu.
(Kraj OMS poruke)
KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.