AAA

SPORT | 07.04.2017 14:40 > 07.04 14:49

Djurković potpredsednik SEHA lige

Predsednik Rukometnog saveza Srbije (RSS) Božidar Djurković izabran je danas za potpredsednika SEHA lige i najavio povratak srpskih klubova u to regionalno takmičenje.

Kako je saopštio RSS, Djurković je izabran na sednici Skupštine regionalne lige u beloruskom Brestu, što nagoveštava povratak srpskih klubova u takmičenje u kome su učestvovali do prošle sezone.

"Učestvovao sam u radu Skupštine, a to znači da će se srpski klub ili klubovi vratiti u SEHA ligu. Mislim da takmičenje sa klubovima kao što su Zagreb, Celje, Vardar, može samo dobro da donese srpskim klubovima. Zaključak sastanka jeste da se ne izlazi s brojem klubova i modelom takmičenja, dok se ne završe nacionalna prvenstva krajem maja i početkom juna. Interesovanje za ligu je ogromno. U nju žele i klubovi iz zemalja koje do sada nisu učestvovale", rekao je Djurković.

On je naveo da je cilj RSS da se srpski klubovi vrate u SEHA ligu.

"Kao predsednik (RSS) ne želim da donosim odluke sam, već će to uraditi najviši organi, Upravni odbor i Skupština RSS, kada budemo znali na koliko ćemo klubova moći da računamo, a odluke će biti vezane i za sistem takmičenja u Srbiji. Mnogo toga će zavisiti od toga kakvim će budžetima raspolagati naši klubovi. Niko u Srbiji ne bi voleo da naši klubovi budu topovska hrana i da gube 10-15 razlike. Povratak naših klubova je gotovo izvestan, da li jedan ili dva, to ćemo videti", rekao je Djurković.

On je predložio da se liga proširi u zavisnosti od budžeta i da se igra u dve grupe, što bi, kako je naveo, dalo veće šanse Srbiji da ima dva kluba u tom takmičenju.

"Naša želja je da se vratimo sa dva kluba, ali zavisi i od budžeta i standarda, jer su klubovi sadašnjih učesnika daleko veći od naših. Povratak u regionalno takmičenje biće podstrek našim klubovima", dodao je Djurković.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.