AAA

COVID-19 | 22.03.2020 16:30 > 22.03 16:30

Vlada: Zabrana kretanja od 17 do pet ujutru; šetnja kućnih ljubimaca u periodu od 20 do 21 sat

Vlada Srbije donela je odluku da zabrana kretanja za sve gradjane od danas važi od 17 časova do 5 časova ujutru, u cilju sprečavanja širenja virusa COVID-19.

Kako je saopšteno, izuzetak je nedelja, kada gradjani stariji od 65 godina mogu napuštati svoje domove od tri do osam časova ujutru, kako bi kupili namirnice.

Napuštanje domova nakon 17 časova i pre pet časova ujutru, moguće je isključivo iz hitnih medicinskih razloga, uz radnu dozvolu ili posebno odobrenje nadležnih organa.

Imajući u vidu potrebe gradjana, Vlada je odlučila da dozvoli izvodjenje kućnih ljubimaca u šetnju svakoga dana u periodu od 20 do 21 čas.

U saopštenju Vlade je navedeno da gradjani mogu izvesti svoje ljubimce u šetnju u maksimalnom trajanju od dvadeset minuta i najviše 200 metara od mesta svog prijavljenog prebivališta i da se šetnje ne smeju obavljati u grupama.

Odlukom Vlade, Republici Srpskoj upućena je odredjena količina opreme, shodno trenutnim mogućnostima, kao podrška borbi sa virusom COVID-19.

Odredjena je maksimalna cena zaštitne maske od 120 dinara po jednom komadu, saopštila je Vlada Srbije uz još jedan apel  gradjanima da se pridržavaju svih mera bez izuzetka.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.