AAA

COVID-19 | 26.03.2020 12:55 > 26.03 12:55

U Hrvatskoj 481 obolelih od korona virusa, zaraženi i policajci

U Hrvatskoj je u odnosu na juče broj obolelih porastao za 39 i sada je ukupno kod 481 osobe potvrdjen korona virus, 22 je ozdravilo, dok su dve osobe umrle, objavio je jutros Nacionalni štab civilne zaštite.


U Klinici za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" danas je umrla druga žrtva koronavirusa u Hrvatskoj, potvrdio je Hini ministar zdravstva Vili Beroš.
Na respiratoru je ukupno 14 pacijenata, većinom hroničnih bolesnika, a jedan od njih je kritično.

Od ukupnog broja teže obolelih, osam je u Zagrebu, tri u Osijeku i po jedan u Rijeci, Splitu i Dubrovniku.

Ministar zdravlja rekao je novinarima da je broj teže obolelih "na zadovoljavajućem nivou" jer oni čine ssamo tri odsto ukupnog broja obolelih, dok su projekcije govorile da ih može biti oko pet odsto.

On je rekao da je ukupno testirano 3.958 uzoraka, ali ukazao da testiranje ne može da zameni odgovorno ponašanje kojim se sprečava širenje epidemije.

Prosek obolelih u Hrvatskoj je 49 godina, dok se u samoizolaciji nalazi više od 18.000 ljudi, od kojih 500 medicinskih radnika.

Direktor Hrvatskog zavoda za javno zdravlje Krunoslav Capak rekao je da je korona virus potvrdjen kod 19 lekara specijalista, šestoro specijalizanata, sedam sestara i dvoje stomatologa.

Medju zaraženima je i dvoje policijskih službenika.

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović ponovio je da je najvažnije da gradjani slušaju preporuke i ostanu kod kuće.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.