AAA

COVID-19 | 26.03.2020 13:40 > 26.03 13:44

Mediji: Papa negativan na testu za korona virus (VIDEO)


Papa Franja je negativan na testu za korona virus, prema današnjim navodima dva italijanska lista.

Prema listovima Mesadjero (Messagero) i Fato Kotidijano (Fatto Quotidiano) papa je testiran juče kada je prijavljeno da je zaražen jedan sveštenik već godinama živi u istoj rezidenciji gde i papa.

Test na virus uradjen je za sve osobe koje rade u toj rezidenciji Kući Svete Marte, posebno su testirani lični sekretari pape. Svi testovi su negativni, napisali su listovi pozivajući se na interne izvore iz Vatikana.

Podatak nije zvanično potvrdio Vatikan koji nije komentarisao ni prvo testiranje pape na korona virus početkom meseca kada je papa Franja imao kijavicu i kašalj i otkazao prethodne obaveze.

Prema sajtu Vatikan insajder lista Stampa papa je već neko vreme okružen sanitarnim kordonom protiv zaraze koji ga prati svuda gde se kreće. On više ne jede u zajedničkoj prostoriji rezidencije nego u svom apartmanu i njegovo okruženje stalno je opremljeno sredstvima za dezinfekciju.

Papa je danas održao jutarnju misu u maloj kapeli u svojoj rezidenciji. On je u molitvi ukazao da u ovim danima patnje ima mnogo straha, medju starim, koji su sami u domovima ili bolnicama ili svojim kućama, medju radnicima bez stabilnog posla, medju brojnim ljudima koji služe društvu i koji doprinose da društvo živi, i pomolio se Bogu da pomogne ljudima da imaju poverenje, da trpe i nadvladaju svoje strahove.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.