AAA

COVID-19 | 26.03.2020 19:10 > 26.03 19:10

Trojica sveštenika SPC u Valjevu zaražena korona virusom

Kod episkopa valjevskog Milutina i dvojice drugih sveštenika te eparhije je potvrdjeno prisustvo korona virusa i oni su u KBC "Dr Dragiša Mišović", u Beogradu, saopštila je danas njihova eparhija.

Episkop Milutin je korona virus dobio, piše u saopštenju, tako što je, kao "vredni pastir hodio i služio u svojoj eparhiji, onako kako već više od pola veka služi Bogu i rodu".
Kako je naglašeno, "nepobitne su činjenice" da eparhija valjevska i episkop Milutin nemaju nikakve veze s pojavom virusa korona u Valjevu i da je eparhija preduzela mere za sprečavanje zaraze.

U saopštenju piše da je "sa samog vrha gradske vlasti u Valjevu poslata netačna informacija o tome da je jedan od uzroka pojave virusa korona u Valjevu 'skorašnja poseta jednog sveštenika iz Italije Eparhiji valjevskoj' ".

Medjutim, piše eparhija, "nikakva delegacija, nikakvi sveštenici, nijedan vernik ili bilo koja osoba iz Italije ili bilo kog drugog kriznog područja na svetu nije u poslednje vreme bila u poseti eparhiji valjevskoj", a ni episkop Milutin, kao ni svi sveštenici eparhije valjevske, "u poslednjih nekoliko meseci nisu putovali ni u jedno krizno područje na svetu koje je zaraženo koronavirusom".

U saopštenju je poručeno da će eparhija biri primorana da podnese krivične prijave ukoliko se nastavi "ova medijska hajka protiv eparhije valjevske i njenog eparhijskog arhijereja i sveštenstva".

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.