AAA

COVID-19 | 29.03.2020 13:50 > 29.03 14:21

Istraga u Ohridu zbog smrti četvrte žrtve korona virusa, ministar smenjuje direktorku bolnice

Tužilaštvo u Ohridu saopštilo je danas da je otvorilo istragu vezanu za smrt četvrte žrtve korona virusa u Severnoj Makedoniji, 66-godišnje žene koja nije primljena na lečenje u ohridsku bolnicu iako je bila u lošem stanju.

Kako se navodi, prve informacije pokazuju da je zbog naglog pogoršanja zdravstvenog stanja žene iz Struge matični lekar prepručio hospitalizaciju na infektivno odeljenje bolnice u Ohridu, ali da ona i pored toga nije primljena.

Osnovno tužilaštvo u Ohridu će, precizira se, raditi na "utvrdjivanju činjenica za eventualno postojanje krivične odgovornosti".

Uz to je Ministarstvo zdravlja najavilo da će "napraviti potpunu reviziju tog slučaja kako bi se utvrdilo da li postoji lekarski propust".

U saopštenju Ministarstva je objašnjeno da se žena iz okoline Struge zarazila kada je bila u gostima u Debru, neposredno pred proglašenje kriznog stanja 13. marta, gde je imala kontakt sa jednim tamošnjim obolelim doktorom.

Kada su joj se javili simptomi kod zaraze, 24. marta je, dodaje se, zakazala je testiranje na korona virus preko matičnog lekara. Materijal za testiranje je uzet 26. marta, a rezultat je stigao dan kasnije, u petak.

"Zbog naglog pogoršanja stanja pacijentkinje matični lekar je odmah preporučio hospitalizaciju na infektivnom odeljenju bolnice u Ohridu, ali do dobijanja rezultata nije primljena u bolnicu", navelo je Ministarstvo zdravlja, uz napomenu da je urmla žena imala i bolest srca i pluća.


Ministar smenjuje direktorku bolnice

Ministar zdravlja Severne Makoednije, Venko Filipče, najavio je da će sutra biti smenjena direktorka Bolnice u Ohridu, zbog toga što na lečenje nije primljena jedna žena koja je potom umrla od korona virusa.

Ta 66-godišnja žena iz okoline Struge koja je umrla juče, nije primljena na Infektovno odelenje ohridske bolnice.

Direktorka bilnice će zato sutra biti razrešena i postavljen novi direktor, rekao je ministar na onlajn konferneciji za novinare.

Filipče je rekao da je zdravstvena inspekcija u oridskoj bolnici da bi utvrdila odgovornost u vezi sa smrću žene obolele od korona virisa, a Tužilaštvo u Ohridu je danas počelo istragu.

Tužilaštvo je saopštilo da je zbog naglog pogoršanja zdravstveno stanja žene iz Struge matični lekar preporučio hospitalizaciju na Infektivnom odeljenju bolnice u Ohridu, ali da ona i pored toga nije primljena.

Zato Osnovno tužilštvo u Ohridu utvrdjuje i činjenice o eventualnom postojanju krivične odgovornosti.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.