AAA

COVID-19 | 29.03.2020 14:55 > 29.03 14:55

Indijski premijer se izvinio gradjanima zbog zabrane kretanja

Indijski premijer Narendra Modi izvinio se danas gradjanima zbog uvodjenja tronedeljne zabrane kretanja u celoj zemlji, ocenivši da je ta mera oštra, ali potrebna za pobedu u borbi protiv pandemije novog korona virusa.

"Izvinjavam se zbog preduzimanja ovih oštrih koraka koji su izazvali teškoće u vašim životima, naročito siromašnih. Znam da će neki od vas biti ljuti na mene, ali ove teške mere su potrebne za pobedu u ovoj bici", rekao je Modi u mesečnom obraćanju naciji.

Naredba da niko od 1,3 milijarde stanovnika Indije ne sme da izadje iz kuće, osim radi odlaska do prodavnice i apoteke, stupila je na snagu u sredu, a za cilj ima da spreči širenje korona virusa.

Oštra mera je usvojena s obzirom da zdravstveni sistem Indije već radi u punom kapacitetu.

Zabrana kretanja je primorala desetine hiljada ljudi, uglavnom mladih radnika, ali i porodica, da napuste domove u Nju Delhiju, dok su bez posla ostali milioni Indijaca koji žive od dnevne zarade.

Stručnjaci navode da je lokalno širenje zaraze neizbežno u Indiji, gde desetine miliona ljudi žive u gusto naseljenim urbanim područjima, u skučenim uslovima i bez redovnog pristupa čistoj vodi.

U Indiji je zaraza korona virusom do sada potvrdjena kod više od 900 osoba, od kojih je 25 umrlo.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.