AAA

COVID-19 | 01.04.2020 15:45 > 01.04 16:22

Broj umrlih od korona virusa u Srbiji povećan za pet osoba, ukupno 28 mrtvih, a zaraženih 1060


Broj umrlih od korona virusa u Srbiji u proteklih 24 sata je povećan za pet ljudi, pa je ukupan broj preminulih od početka krize 28, a ukupan broj zaraženih 1060, izjavila je danas zamenica direktora Instituta "Batut" Darija Kisić Tepavčević.

Na konferenciji za novinare u Vladi Srbije, ona je izjavila da je svih pet novih umrlih od korone muškog pola, prosečne starosti 61 godine.

Ona je navela da su svi oni imali "pridružena stanja", odnosno još neka oboljenja koja su doprinela fatalnom ishodu.

Ukupno je u Srbiji hospitalizovano 648 ljudi.

Kisić Tepavčević je navela da 28 smrtnih slučajeva izazvanih korona virusom čini 21 muškarac i sedam žena, a da je stopa smrtnosti u Srbiji 2,64 odsto.

Ukupan broj osoba na respiratorima je 72 na Infektivnoj klinici u Beogradu 10, na Infektivnoj klinici u Nišu 1, na Klinički centar Vojvodine 6, na Kliničko-bolničkom centru "Dragiša Mišović" 15, na Klinici za pulmologiju KC Srbije 9, na Kliničkom centru Niš u staroj zgradi hirurgije 12 i u Kliničko-bolničkom centru Zemun 10.

"Ovi brojevi pokazuju gde smo i koliko doprineli da se ova bolest nesmetano širi. U toku sutrašnjeg dana imaćemo zajedničke sastanke Kriznog štaba kako bismo pronašli način da još više omogućimo prevenciju ove bolesti", rekla je Kisić Tepavčević.

Govoreći o SMS poruci koju su u utorak uveče stigla gradjanima, a u kojoj Krizni štab upozorava na opasnost korona virusa, Kisić Tepavčević je kazala da cilj nije bio da se širi panika.

"Svima nama je isti cilj, da sprečimo dalje širenje infekcije. Krizni štab je u dogovoru sa mobilnim operaterima poslao poruke da bi došle do onih gradjana koji ne gledaju televiziju i nemaju internet", istakla je ona.

Komentarišući zaključak Vlade Srbije kojim se Krizni štab navodi kao jedini izvor informacija o epidemiji korona virusa, Kisić Tepavčević je kazala da je ideja da postoje mesta gde će se informacije sakupljati, analizirati i sinhronizovano širiti javnosti.

"Nikome nije zabranjeno da bilo koju informaciju prenosi. Ja razumem da je vama posao (novinara) takav da želite da imate neku ekskluzivnosti u nekom momentu, ali nije ovo situacija kada je ekskluzivnost nešto primarno", istakla je ona.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.