AAA

COVID-19 | 03.04.2020 13:35 > 03.04 13:42

Krizni štab o merama vikendom: Gradjani stariji od 65 godina, u subotu ujutru u nabavku umesto u nedelju

Gradjani stariji od 65 godina, moći će da kupe namirnice u prodavnicama u subotu, umesto u nedelju što je do sada bio slučaj, a prodavnice će za njih biti otvorene u subotu od četiri do sedam časova, navodi se u saopštenju Kriznog štaba za suzbijanje bolesti covid-19.

Oni će zbog kupovine namirnica moći da napuste svoje domove od tri do osam časova ujutru, dodaje Krizni štab koji je danas definisao funkcionisanje za predstojeći vikend zbog izmene zabrane kretanja.

Vlasnici kućnih ljubimaca mogu od sada izvoditi svoje kućne ljubimce svakoga dana u periodu izmedju 23 časa do jedan čas ujutru, i u nedelju od osam do 10 časova ujutru.

Kućnog ljubimca može izvesti samo jedna osoba, u trajanju od 20 minuta ne dalje od 200 metara od adrese prijavljenog prebivališta, dodaje se.

Krizni štab je odlučio da na sahranama u Srbiji, u periodu trajanja vanrednog stanja, može biti najviše deset osoba koje moraju poštovati medjusobnu razdaljinu od dva metra.

Vlada Srbije izmenila je meru ograničenja kretanja, pa je za vikend kretanje zabranjeno od subote u 13 sati do ponedeljka u pet časova ujutru.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.