AAA

COVID-19 | 04.04.2020 15:20 > 04.04 16:04

U Srbiji još 145 novozaraženih korona virusom, ukupno 1.624 slučaja, umrlo još pet

U Srbiji je na zarazu korona virusa registovano još 148 osoba, te je ukupno 1.624 obolelih ljudi.

Umrlo je pet osoba i ukupno su registovana 44 smrtna slučaja od zaraze korona virusom, rekao je danas novinarima u Beogradu direktor Infektivne klinike Goran Stevanović.

Na respiratorima se nalazi 89 ljudi.

Ukupno je hospitalizovano 1.047 ljudi, a u karantinu na Beogradskom sajmu ih je 69.

Osobe smeštene na Beogradskom sajmu testirane su i 38 je negativno na korona virus.

Oni će u narednih 24 do 48 sati biti ponovo testirani, a ako ponovo rezultati budu negativni na virus, biće otpušteni i smešteni u kućnu izolaciju na odredjen period.

"Sajam je predvidjen da bude privremena bolnica, po protokolu se upućuju samo pozitivni na korona virus, a i oni ljudi sa sa minimalnom simptomatilogijom", rekao je Stevanović.

Od jučerašnjeg izveštaja do danas, u Srbiji je testirano još 645 ljudi, a od početka testiranja na novi virus testirana je ukupno 6.401 osoba.


Novi Pazar novo žarište u Srbiji

Novo žarište zaraze korona virusom u Srbiji otvara se u Novom Pazaru i aktivno se radi na potpunom osposobljavanju bolnice koja će biti formirana u tom gradu, rekao je direktor beogradske Infektivne klinike Goran Stevanović.

On je na dnevnoj konfereciji za novinare o toku pandemije rekao da je u Novi Pazar poslato nekoliko respiratora i ekipa lekara iz Beograda, i da će se iz grada u grad prebacivati lekari ili pacijenti kako bi se najbolje odgovorilo na potrebe.

Verica Jovanović, direktorka beogradskog Instituta za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut", potvrdila je da je Ćuprija jedno od najvećih žarišta korona virusa u Srbiji i da je tamo oko 50 slučajeva zaraze, da se primenjuju sve mere, a najteži pacijenti upućuju se prema regionalnim centrima.

Tražene podatke o broju zaraženih u staračkim domovima i beogradskoj Bolnici "Dr Dragiša Mišović", doktorka Jovanović rekla je da će dostaviti naknadno, ali je istakla da se sprovode sve mere, da lekara i sestara ima dovoljno, kao i opreme i da se zaposleni svakodnevno rasporedjuju prema potrebama.

Doktori su novinatima prethodno saopštili da je u Srbiji potvrdjeno još 148 zaraženih virusom korona, a u poslednjih 24 časa pet osoba je umrlo od posledice zaraze.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.