AAA

COVID-19 | 04.04.2020 19:30 > 04.04 19:30

Rebić: U Beogradu u prva tri sata policijskog časa 484 gradjana na ulicama

Direktor policije Vladimir Rebić izjavio je da je u prva tri sata od početka policijskog časa danas u Beogradu policija zaustavila 484 gradjana na ulicama, a da je od tog broja njih 18 bilo bez dozvole za kretanje.

Rebić je za televiziju Pink izjavio da to nije veliki broj onih koji su prekršili policijski čas ali da će biti zadovoljan "kada taj broj bude nula".

On je odgovarajući na pitanje novinara rekao i da je u Novom Pazaru, za koji je rečeno da je prethodnih dana bilo više kršenja zabrane kretanja nego u drugim gradovima, u prva četiri sata trajanja policijskog sata danas bilo 50 odsto manje zatečenih na ulicama.

Rebić je rekao i da policija svakodnevno kontroliše oko 73.500 osoba u Srbiji koje su upućene u samoizolaciju zbog dolaska iz inostranstva, odnosno zemalja koja su žarišna područja epidemije korona virusa.

"Najveći broj gradjana se poziva telefonom, ako se nedvosmisleno utvrdi da nisu na kućnoj adresi odlazi se i provereva se", kazao je Rebić.

On je rekao da je od uvodjenja vanrednog stanja zbog nepoštovanja policijskog časa u Srbiji procesuirano 2.157 ljudi a da je za kršenje kućne izolacije u istom periodu procesuirano 748 osoba.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.