AAA

COVID-19 | 06.04.2020 15:15 > 06.04 15:15

Zaštitnik gradjana za prevenciju torture prema uhapšenima i tokom vanrednog stanja

U cilju praćenja postupanja prema licima lišenim slobode tokom vanrednog stanja, Zaštitnik gradjana je uveo posebnu telefonsku liniju Nacionalnog mehanizma za prevenciju torture (NPM) na broj: 066-800-7013, koja je dostupna svih sedam dana u nedelji u periodu od 8.00 do 22.00 časa, saopšteno je danas iz kancelarije Zaštitnika gradjana.

Kako se navodi u saopštenju "Zaštitnik gradjana će u obavljanju poslova Nacionalnog mehanizma za prevenciju torture i tokom trajanja vanrednog stanja nastaviti sa posetama ustanovama u kojima se nalaze ili se mogu nalaziti lica lišena slobode".

Zaštitnik gradjana će u tim slučajevima, kako je najavljeno, "delovati preventivno u cilju odvraćanja državnih organa i službenih lica od bilo kakvog oblika mučenja ili bilo kod drugog oblika zlostavljanja".

"Zabrana mučenja i nečovečnog ili ponižavajućeg postupanja ili kažnjavanja je apsolutna i zaštitne mere koje država preduzima u suzbijanju COVID 19 nikada ne smeju rezultirati nijednim oblikom zlostavljanja lica lišenih slobode", navodi se u saopštenju Zaštitnika gradjana.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.