AAA

COVID-19 | 08.04.2020 20:10 > 08.04 20:10

Boris Džonson bolje, ali i dalje na odeljenju intenzivne nege

Stanje britanskog premijera Borisa Džonsona se poboljšava, ali je i dalje na odeljenju intenzivne nege, izjavio je danas ministar finansija Velike Britanije Riši Sunak.

Sunak je rekao da Džonson, koji je zaražen korona virusom, "sedi u krevetu" i da "pozitivno komunicira s kliničkim timom" u londonskoj bolnici Sent Tomas, dva dana pošto je prabečen na odeljenje intenzivne nege zbog pogoršanja simptoma.

Džonson (55) je u nedelju uveče primljen u bolnicu, 10 dana pošto je pozitivno testiran na korona virus, jer mu simptomi nisu prolazili.

Portparol premijera Džejms Slek rekao je ranije danas da on i dalje dobija "standardnu terapiju kiseonikom" i da diše bez pomoći aparata. On nije želeo da iznese detalje o Džonsonovom stanju.

Velika Britanija nema zamenika premijera, te je Džonson ovlastio ministra spoljnih poslova Dominika Raba da ga zameni na dužnosti ako ne bude u mogućnosti da vodi vladu.

U Velikoj Britaniji je danas zabeležen najveći skok broja umrlih od korona virusa, pošto je u prethodna 24 časa umrlo još 938 osoba.

Zaraza korona virusom potvrdjena je u Velikoj Britaniji kod 60.733 osobe, od kojih je umrlo 7.097. Taj broj uključuje samo osobe koje su umrle u bolnicama.

Više mrtvih od korona virusa od Velike Britanije imaju samo Italija, Španija, SAD i Francuska.

Zaraza korona virsuom potvrdjena je širom sveta kod više od 1.470.000 ljudi, od kojih je umrlo više od 86.700.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.