AAA

COVID-19 | 09.04.2020 13:40 > 09.04 13:40

Vlada Srbije usvojila meru zabrane kretanja od petka do ponedeljka

Vlada Srbije saopštila je da je trajanje ograničenja kretanja za vikend izmenjeno, a da izmena na snagu stupa u petak, 10. aprila.

Mera koja je usvojena u borbi protiv pandemije korona virusa pretstavlja potpunu zabranu kretanja od petka u 17 časova do ponedeljka u pet ujutru i važi za sve gradjane Srbije.
Gradjani stariji od 65 godina mogu napustiti svoje domove u petak, od četiri do sedam časova ujutru, kako bi kupili namirnice u prodavnicama koje će raditi u petak, u istom periodu, od četiri do sedam časova ujutru.

S obzirom na to da je zabrana kretanja produžena, gradjani svoje kućne ljubimce mogu izvesti i u subotu i u nedelju od 8 do 10 časova ujutru, kao i svakoga dana izmedju 23 časa i jedan čas posle ponoći.

Šetnja može trajati 20 minuta, do 200 metara od mesta prebivališta.

"Bitno je napomenuti da bez obzira na zabranu kretanja, ukoliko gradjani osete bilo kakve tegobe ili treba da se jave u svoj dom zdravlja u slučaju sumnje na korona virus, nikako ne treba da odlažu odlazak i svakako neće biti sankcionisani ukoliko zbog toga napuste svoj dom", navodi se u saopštenju.

Vlada Srbije je ponovila da će nastaviti da "sa najvećom pažnjom" prati razvoj situacije u vezi sa korona virusom i prilagodjava sve mere, "oslanjajući se isključivo na savete stručnjaka".

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.