AAA

COVID-19 | 10.04.2020 14:00 > 10.04 14:00

Na severu Kosova od podne do ponedeljka zabrana kretanja, dva novozaražena

Danas pre podne je u severnoj Kosovskoj Mitrovici i Zvečanu bilo velike gužve na ulicama: penzioneri su čekali u redovima za penzije, a ispred prodavnica hrane su bili dugački redovi.

Razlog je odluka Kriznih štabova Mitrovice i Zvečana da se u narednih 14 dana zabrani izlaženje napolje od 12.00 do 06.00 sati, a za vikend od petka u podne do ponedeljka ujutro.

Prodavnice i apoteke su snabdevene, a na ulicama se od podneva mogu videti samo zaposleni koji imaju radnu obavezu ili oni koji su zbog prirode posla koji obavljaju izuzeti iz odluke Kriznih štabova o zabrani kretanja.

Kosovska Mitrovica i Zvečan su u karantinu od 3. aprila, a zabranjeno je i kretanje izmedju te dve opštine.

Najnoviji podaci koje je na konferenciji za novinare izneo epidemiolog Zavoda za javno zdravlje u Kosovskoj Mitrovici, Aleksandar Antonijević, pokazuju da su od juče još dva muškarca zaražena korona virusom, tako da je u srpskim sredinama na Kosovu ukupno zaraženo 39 gradjana, a jedan je umro.

Na Infektivnom odeljenju Kliničko-bolničkog centra u Severnoj Mitrovici leči se osam, Kliničkom centru Srbije u Beogradu jedan, u Kliničkom centru u Nišu petoro, u Kragujevcu četvoro, a jedan Mitrovčanin je u kućnom karantinu.

Oni s lakšom kliničkom slikom su u karantinu u Studentskom centru u Severnoj Mitrovici gde je 20 inficiranih pod nadzorom lekara.

Po rečima Antonijevića, juče je testirano 38 ljudi i rezultati se očekuju sutra, a danas će biti testirano još 50.

On je zamilio gradjane koji imaju simptome respiratotnih infekcija – kašalj, temperatura, groznica, da se jave najbližem domu zdravlja i naveo da je testiranje pojačano.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.