AAA

COVID-19 | 11.04.2020 16:15 > 11.04 16:45

Ministar Lončar: Pitanje o odnosu broja 'gastarbajtera' i broja zaraženih - političko

Ministar zdravlja Srbije, Zlatibor Lončar, danas nije odgovorio na pitanje koje je ocenio kao "političko", postavljeno  povodom tvrdnji predsednika Srbije Aleksandra Vučića o procentu "gastarbajtera" zaraženih korona virusom koji su se došli u zemlju.

Na konstatatatciju da je predsednik u više navrata naglasio da je od 400.000 "gastarbajtera" koji su marta došli u Srbiju, bar 20 odsto bilo inficirano korona virusom što znači da je u Srbiji inicijalno bilo bar 80.000 inficiranih, a pošto je zvaničan broj inficiranih znatno manji, pitanje je bilo:
"Da li su procene predsednika Srbije krajnje proizvoljne, ili je zvanični podatak o broju inficiranih u Srbiji netačan?".
Odgovarajući na to pitanje, upućeno elektronskom poštom, ministar Lončar je na konferenciji za medije koja je bez prisustva novinara održana u Palati Srbija, rekao da, "kao lekari, nećemo odgovarati na politička pitanja".

Odgovarajući na druga pitanja dostavljena takodje elektronskom poštom, o tome zašto je zabranjeno prisustvo novinara na konferencijama na kojima se daju najnoviji podaci o epidemiji, Lončar je rekao da je razlog to "što se nalazimo u nedelji kada je mogucnost prenosenja virusa najveća".
Ministar je dodao da je "korona virus ušao u pojedine novinske agencije i redakcije, ima obolelih, a mi želimo da vodimo računa o svakom gradjaninu, i novinaru".

On je ponovio da je "stav da se spreči mogućnost da se prenese infekcija".


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.